Goedenavond! Hoe is het? Met mij best goed! Ik typ dit berichtje met zes vingers. ZES! Dat betekent dat m’n rechterhand weer een beetje begint te functioneren, woehoe! Koken doe ik echter nog steeds met één hand omdat ik nog niet echt kracht kan zetten met rechts… En dat was vandaag wel weer een uitdaging in de keuken, toen ik duizend blikjes open moest maken en een paprika moest snijden. Ik at vanavond een Mexicaanse ovenschotel. Heerlijk! Maar let op, de volgende dag moet je (ik tenminste) niks belangrijks op de planning hebben staan; Mexicaans is heel gevoelig eten…. 😉
Nodig voor 2 personen: 250gr half om half gehakt – 1 gele paprika – 100gr mais – 200gr kidneybonen – 20gr tex mex Mexicaanse kruiden – wat strooikaas – 1 zak nachochips kaas smaak – 70gr tomatenpuree (7ct ah basic, love it!)
Je bakt het gehakt rul. Dan voeg je de gesneden paprika, mais en kidneybonen toe en dit bak je even. Doe er dan de tomatenpuree en de Mexicaanse kruiden bij en laat nog even pruttelen tot het niet meer super vochtig is. Dan doe je alle saus in een ingevette ovenschaal en steek je er nachochips in (lekker veel, met 1 hoekje naar boven). Strooi er wat kaas over en zet dit 10 minuutjes in de oven. Je kunt het zo eten, maar m’n zus tipte nog dat het ook lekker is met zure room, guacamole en/of met een bosuitje on the top.
Ik vond het lekkerrrrr en heel geschikt voor de zaterdagavond. Erbij dronk ik een heerlijke desperados, omdat bij Mexicaans eten gewoon écht een bier-achtig drankje hoort. Mmmm!
Wat heb jij gegeten?
Misschien vind je dit ook lekker:
Laura zegt:
Ziet er héérlijk uit!
leonie zegt:
Dank je!
Suzanne zegt:
Ik heb dit zondag gemaakt, goed einde van het weekend!
leonie zegt:
Nice!!
Danny zegt:
Hm, nog nooit een gerecht met nachochips gemaakt.. Morgen maar eens proberen, heb toch al een week zin in Mexicaans. 😉
Danny zegt:
Heb 'm gisteren gemaakt, wel het recept (deels noodgedwongen) wat aangepast. Heb er drie paprika's ingedaan (ik ben gek op paprika!) en in plaats van tomatenpuree (ik kwam er toen ik wilde beginnen achter dat ik die niet meer had, en was al een keer speciaal terug naar de winkel gegaan voor nacho chips…) een zakje Napolitaanse lasagnesaus gebruikt die ik achterin de kast vond, waar ik maar de helft water bij gedaan heb. Smaakte erg goed, zeker voor herhaling vatbaar!
leonie zegt:
Klinkt ook goed Danny! Tomatenpuree is inderdaad niet echt een must en meer paprika's is altijd goed!
Thijs Schaap zegt:
Nacho's uit de oven zijn fantastisch! Maak het zelf ook vaak, maar dan met kip én op de bodem van de ovenschaal een rode ui in ringen gesneden, gedrenkt in olie zodat ze langzaam gefruit worden. Voegt echt iets toe!
Leuke blogs schrijf je altijd!
Groetjes,
Thijs.
Tessa / iamcookingwithlove.nl zegt:
Hmmm, daar heb ik nu wel trek in eigenlijk. Niet genoeg ontbeten, dan krijg je dat! 😉
Groetjes, Tessa
leonie zegt:
haha!