Pasta met ricotta, courgette, paprika, garnalen en peterselie

Morning! Zondagochtend vanuit mijn bed hierzo, mjam! I love zondagochtend. Al een paar dagen zijn er bijna geen blogs online gekomen want volgens mij is er echt niemand online. Of wel? LAAT JE HOREN! Ik geef je geen ongelijk hoor, het is zo gruwelijk lekker weer; groot gelijk dat je de hele dag buiten bent en van terras naasr strand naar bar naar barbecue hopt. Ik zit in de tussentijd lekker bij huis, met m’n netnietgipsbeen. Maar! Ik vermaak me 🙂 Daarover lees je vanavond of morgenochtend meer in m’n dagboek van de afgelopen week. Nu eerst; dinner van woensdag.

Nodig voor één persoon: 10 cm courgette – 1/2 rode paprika – penne – 2 eetlepels ricotta – een pluk verse peterselie – een bakje garnaaltjes – peper & zout – teentje knoflook

Kook de pasta in 8 minuten gaar. Snij de courgette en paprika in kleine stukjes en bak in de pan met een uitgeperste teen knoflook. Voeg daarna de garnalen 2 minuten hier aan toe (zonder staart) en daarna ricotta, in stukjes gesneden peterselie en eventueel wat water. Laat dit pruttelen. De ricotta valt in stukjes uit elkaar en dat ziet er niet uit, maar het gaat om de smaak en die is uiteindelijk best redelijk.

Schep de pasta door de saus, doe er bij het opdienen wat peterselie nog over en peper & zout, anders is het een flauwe bedoeling. Eet smakelijk!

En tja, dat zeg ik nu wel mooi, maar zo smakelijk is het dus helemaal niet. De vorige keer dat ik een soortgelijk recept maakte, gebruikte ik Alpro Soja Cuisine in plaats van ricotta. VEEL beter idee. Dus, als dit je lekker lijkt, maak dan maar gewoon deze variant, die is veel lekkerder. BYE!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER ROMIGE PASTA’S:

2 reacties op “Pasta met ricotta, courgette, paprika, garnalen en peterselie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *