Lasagne met Toscaanse groentes, bechamel, kaas en kappertjes

Goedenavond allemaal! Ik was letterlijk een paar dagen van de radar, want ik zat in IJSLAND! Voor Vrouwen.nl was ik uitgenodigd op persreis om te beleven hoe prachtig IJsland is. Wie me volgt op Instagram heeft al de nodige foto’s voorbij zien komen, maar een dezer dagen komt óók mijn eerste Vlog online! Op het YouTube-kanaal van Vrouwen.nl, dus volg dat 🙂

De afgelopen dagen werd er dus onwijs goed voor me gezorgd en had ik even niet de regie over mijn dag, tijdindeling of avondeten. Heerlijk om gewoon maar te doen wat een ander je vertelt, maar vandaag neem ik het heft terug in eigen handen: eindelijk weer zelf in de keuken! Ik maakte voor mijn huisgenootje en mij een lasagne, omdat lasagne maken op zondag leuk is. Right?

Nodig voor 3-4 personen (invriezen!): 300 gr half om half gehakt – 1 zak Toscaanse groentemix – 2 tomaten – 1 zakje bechamelsaus – 1 zak pastasaus voor 1-2 personen (kruidig) – 1/5 liter melk – beetje geraspte kaas – 2 eetlepels kappertjes – sla, olijven en feta voor erbij

Bak het gehakt rul. Voeg daarna de groentes en gesneden tomaat toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de pastasaus toe en eventueel wat water.

Meng het bechamelpoeder uit het zakje met koude melk in een pannetje op middelhoog vuur en roer totdat het een dikke vloeistof is.

Begin in een ovenschaal met gehakt, dan een paar lasagnebladen, dan saus, etc. En eindig met een blad met bechamelsaus. Strooi er kaas over en wat kappertjes en zet 40 minuten op 200C in de oven. Serveer met een simpele salade van sla, feta en olijven. Klaar!

Echt een maaltijd om op zondag klaar te maken, omdat het best lang in de oven moet en je daar doordeweeks geen zin in hebt. Lekker een rood wijntje erbij, neerploffen op de bank en er na 40 minuten pas weer af komen. De lasagne was erggg geslaagd, vonden ik (haha) en mijn huisgenootje.

Doei!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn dagboeken via Lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER LASAGNE:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *