Rijst met ragout van kip en champigons

Hoi allemaal! Ik heb vandaag zoooo lekker gegeten. Ik had echt zin in ragout en vind het altijd ook wel een soort van leuk om het zelf te maken. Alhoewel; niet per se leuk, maar wel bevredigend omdat het vrijwel altijd heel lekker wordt. Vind ik. Yeah!

Het was alweer een tijdje geleden dat ik rijst had gegeten en dus had ik er wel weer eens zin in. Zelf ragout maken dus. Klinkt dat moeilijk? Is het niet. Dit is gewoon de enige maaltijd die je uit een pakje zou kunnen halen, die ik juist graag zelf maak. Ik heb zelfs nog nooit ragout uit een blik gegeten omdat ik dat er intens vies uit vindt zien. Maar fair enough; ragout ziet er natuurlijk überhaupt intens vies uit. Als dat blaadje peterselie er niet bij had gelegen op de foto hierboven, was het ook gewoon een soort bak kots geweest. Nu ook, maar dan met een blaadje. Anyway; ragout dus. Zelf maken. Is lekker.


Nodig voor één persoon: 2 kippendijen – 1/2 zakje gesneden kastanjechampignons (ik ben lui en rijk) – 1/2 tablet kippenbouillon – een scheut kookroom – beetje meel – paar druppels MAGGI – een scheut ketjap – beetje kerriepoeder – 1 kopje rijst – verse peterselie voor garnering (en klein beetje smaak)

Snij de kippendijen in stukjes en bak met olijfolie in een pan. Een pan die ook geschikt is om later saus (ragout) in te maken. Voeg als de kip ongeveer gaar is, de champignons er aan toe en bak even mee totdat ze zacht worden en er wat vocht in de pan ontstaat. Haal de kip en champignons dan uit de pan. Maak de pan niet schoon, zet ‘m terug op het vuur en doe er een laagje kippenbouillon in. Voeg daar kookroom, een scheut Maggi, ketjap en wat kerrie aan toe en roer door elkaar. Maak de saus dik door er wat bloem door te doen en gebruik hiervoor eventueel een zeef om klontjes te voorkomen. Dit hielp bij mij overigens totaal niet, want ik had evengoed klontjes, maar ik kook voor mezelf dus klontjes maken me niet uit.

Als de saus redelijk op smaak is, voeg je de kip en champignons weer toe en dit laat je nog lekker even pruttelen. Kook ondertussen de rijst in 8 minuten gaar. De ragout kun je nog verdunnen met wat extra room, eventueel bouillon of water en dikker maken d.m.v. bloem of maïzena. Met de smaak moet je ook een beetje spelen: scheutje van dit, poedertje van dat. KLAAR!

Serveer de ragout op de rijst en top af met wat verse peterselie. Staat leuk, maar smaakt er ook goed bij. Eventueel kun je de ragout eten met pasteitjes van bladerdeeg of met kroepoek, maar ik vond het allebei niet nodig, want MAN wat was dit lekker. Ik heb echt heel veel in mijn eentje op zitten eten en er zo gulzig van genoten. Mennn, dat was lang geleden. Ragout is awesome!

Heb jij het wel eens zelf gemaakt?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER RECEPTEN MET RIJST:

4 reacties op “Rijst met ragout van kip en champigons

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *