Lasagne met gehakt, spinazie, kruidige pastasaus, mascarpone en grana padano

Hi there! Gisteravond had ik zin in een gegrild kippetje uit de oven met zo’n heerlijk knapperig velletje. Maar omdat ik pas om 7 uur thuis was van werk, vond ik dat ieeeets te veel (te lang) werk om nog klaar te maken. En dus maakte ik simpele lasagne, met verse lasagnebladen, want die hoeven niet zo lang in de oven. En eigenlijk was het echt vreselijk lekker, die lasagne.

Nodig voor één persoon: 200gr half om halfgehakt – 170gr diepvriesspinazie (= 1 persoonsportie) – 1/2 pak sugo pastasaus kruiden – 3 eetlepels grana padano – 5 x de bolle kant van een lepel mascarpone (mmm) – 5 verse lasagnebladen

Verwarm de oven voor tot 200C. Bak het gehakt rul in de pan. Snij de spinazie in brokstukken en doe die bij het gehakt zodat ‘t enigszins kan ontdooien. Doe de pastasaus er bij en laat even pruttelen. Vet de ovenschaal in. Begin met een lasagneblad en smeer daar met de bolle kant van je lepel mascarpone op. Doe er saus op en weer een lasagneblad met mascarpone. Eindig met een lasagneblad met mascarpone naar de bovenkant en strooi er grana padano overheen. Zet dit 20 minuutjes in de oven. Hou in de gaten of je kaas niet verbrandt, wat bij mij eerlijk gezegd echt totaal niet het geval was, maar je weet maar nooit.

De lasagne was echt heel erg lekker en heel smaakvol. Die sugo pastasaus van Ah eigen merk (variant kruiden) had ik nog nooit gehad en die was toch wel echt precies de pastasaus waar ik zin in had! Dus dat was cool:D

Overigens maakte ik een lasagne voor twee personen klaar en heb ik het allemaal zelf opgegeten, omnomnomnom. πŸ˜€

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


15 reacties op “Lasagne met gehakt, spinazie, kruidige pastasaus, mascarpone en grana padano

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *