Vega: Lasagne met walnoten, courgette, tomaat, bimi, bechamelsaus, mozzarella en sla


Vandaag kwam ik er in gesprek met mijn collega’s maar weer achter wat voor boerin ik ben als het om eten gaat. Wat de boer niet kent, dat eet ‘ie niet, zal ik maar zeggen. Nu ben ik echt wel nieuwsgierig naar sommige dingen, maar andere dingen ook gewoon totáál niet. Neem nou vissoep. Ik kan niet bij het idee dat vissoep lekker zou moeten zijn, maar heb het nog nooit geproefd. Gewoon het idee dat je vis teruggooit in water en het dan soep noemt, dat moet toch gewoon naar zee smaken?! Ik ben echt nieuwsgierig of jullie dat ook wel eens hebben; Welk gerecht lijkt jou ronduit smerig, terwijl je het eigenlijk nog niet geproefd hebt? Kom maar op; reageer hieronder in de comments of op facebook! En misschien weten we elkaar wel te overtuigen dat het écht lekker is. Of niet (in het geval van vissoep:P).

Dan over tot de orde van de dag; mijn avondeten. Ik at vandaag vegetarisch ivm vegamaandag en maakte lasagne, omdat dat al een tijd geleden was. Nu moet ik toegeven dat het niet super geslaagd was helaas. Op de een of andere manier smaakte het alsof er venkel doorheen zat, terwijl geen van mijn ingrediënten op venkel leek.. Hmmm…

Nodig voor twee personen: 5 verse lasagnebladen – 80gr gepelde walnoten (ter vervanging van gehakt!) – 1/2 courgette – 1 pot Heinz traditionele pastasaus – een paar stronkjes bimi (of neem broccoli) – 1/4 tomaat (die had ik nog liggen) – 1/2 bol mozzarella – 1/2 zakje bechamelsaus – 1/4 liter melk

Je bakt de courgette en tomaat even in olijfolie. Voeg dan de walnoten en de Heinz saus toe. Laat dit even pruttelen. Vet een ovenschaal in en begin met een lasagneblad onderaan. Daarop de saus, lasagneblad, saus, lasagneblad en saus. Daarop de bimi stronkjes en dan weer een lasagneblad, saus en je laatste lasagneblad. Daarover schenk je de bechamelsaus die je maakt van de melk en de kruidenmix die je al roerend aan de kook brengt (zie verpakking). Top tenslotte af met een beetje mozzarella en zet de lasagne 20 minuten op 180C in de oven. Klaar! Serveren met gemengde sla.

Het was dus oké, maar een beetje vreemd. Misschien dat die Heinz pastasaus wel venkel bevatte ofzo. Of dat bimi gewoon gek naar venkel smaakt.. Maar goed.

Ik ben nieuwgierig naar jullie antwoord op de vraag van vandaag dus comment er op losssss! Tot morgen 🙂

PS: De zoekfunctie werkt al een paar dagen niet meer, heel irritant maar ik ben er nog niet achter hoe ik ’t op moet lossen… Voor nu kun je de labels rechts gebruiken en kijken of je trefwoord er tussen staat, en anders googelen op je trefwoord + gewoonwateenstudentjesavondseet. Niet ideaal. Behoorlijk irritant zelfs. Maar ik zoek een oplossing!

Misschien vind je dit ook lekker:


12 reacties op “Vega: Lasagne met walnoten, courgette, tomaat, bimi, bechamelsaus, mozzarella en sla

  • Ik zou echt nooit iets eten waar vlees of vis in zit, maar ik ben dan ook vegetariër. En alles waar gember in zit, hoe lekker dat ook zou kunnen zijn.
    Maar verder eet ik wel alles. Maar omdat er geen vlees/vis in zit, kan het volgens mij ook niet eng zijn, hoogstens gewoon smerig.

    Als ik wel vlees zou eten zou ik ook echt nooit iets van organen proberen. Vissoep zou ik alleen uitproberen als iemand me dat sterk zou aanbevelen. Ik snap je gedachte over het teruggooien in het water.

  • Anoniem zegt:

    Vissoep heerlijk! Tip: bewaar al je mosselvocht, wat over blijft na een pannetje mosselen. Invriezen en later gebruiken als basis bouillon voor je vissoep:) Beetje Boursin erbij doet ook altijd goed!

    • Mosselvocht bewaren? Brrr! Eén keer gegeten en ontzettend niet lekker bevonden haha. Ik ben echt een boerin 🙂 Maar evengoed bedankt voor de tip:D

  • Leonie je spoort niet haha, nee maar vissoep kan echt mega lekker zijn. Zeker als zo'n frans romig vissoepje is met heel veel slagroom en stokbrood erbij. Misschien moet het dan een keer stiekem voor je maken 😉 Maar goed ik vreet en probeer dan ook echt alles haha.

  • Anoniem zegt:

    Ik kan zo snel even niks bedenken wat ik niet zo eten, maar herken me wel in je verhaal!
    Wat betreft de lasagne, als je de volgende keer weer vegolasagne maakt, kan ik je aanraden om er vooral spinazie (en blauwe kaas) in te gebruiken! Voor mij is een lasagne niet compleet zonder die ingrediënten ;).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *