Italiaans: Lasagne met spek, gehakt, Italiaanse groentes, mozzarella, basilicum, tomaat & crème fraîche

Goedemiddag!! Gisteravond heb ik voor het eerst sinds m’n gebroken arm echt alleen in de keuken gestaan en pfoe, dat was vermoeiend! Ik maakte een lasagne met een aantal andere ingrediënten dan anders. Het was lekker, maar niet geweldig…

Nodig voor 4 personen: 350gr gehakt – 250gr spekblokjes – 400gr Italiaanse wokgroentes – 400mL gezeefde tomaten – 1 eetlepel oregano – 200gr lasagnebladen – 100gr crème fraîche – 200gr mozzarella – wat verse basilicum – 125 gr cherrytomaatjes

In een wok bak je de spekblokjes en het gehakt samen met de oregano. Als het gehakt niet meer roze is, doe je de Italiaanse groentes erbij. Dan voeg je de gezeefde tomaten toe, samen met wat fijngescheurde blaadjes basilicum. Dit laat je lekker pruttelen. Ondertussen vet je een ovenschaal in. Dan begin je in de ovenschaal met een laag saus en daarop leg je steeds een laag lasagnebladen die je insmeert met een dikke laag crème fraîche. Je eindigt met lasagnebladen en daar knijp je de in 2en gesneden cherrytomaatjes over uit (zodat het sap bovenop nog helpt bij de garing van de bovenste lasagnebladen) en de tomaatjes laat je liggen. Strooi daar de mozzarella over uit en top af met nog wat blaadjes basilicum. Dit gaat 40 minuutjes in de oven (de eerste 10 minuten met aluminiumfolie er over).

Ik had gedacht dat die crème fraîche, spekjes en mozzarella wel een uitgesproken smaak zouden hebben, maar dat was niet echt zo… Wel een prima lasagne, maar niet geweldig en wat mij betreft teveel moeite voor zo weinig extra smaak…

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Italiaans: Lasagne met spek, gehakt, Italiaanse groentes, mozzarella, basilicum, tomaat & crème fraîche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *