Lasagne met Doritos

Hi there! Het was weer eens zo ver; tijd voor een van mijn guilty pleasures: lasagne uit een pakje met Doritos! Chips bij je avondeten? Ja hoor, dat kan gewoon. Het maakt niet uit welke Doritos je kiest, áls je ze maar kiest. Wat lasagne betreft maakt het ook niet zoveel uit welke je kiest; honig of knorr. Ze zijn allebei lekker en hebben allebei weinig met echte Italiaanse lasagne te maken ;-). Ik ging voor knorr! Met een bechamelsaus uit pot, want ik was intens lui. En voorgesneden groenten, want lui. En! Ik kocht biologisch rundergehakt, omdat ik dat sinds de Vleesverlangen challenge opeens doe; biologisch vlees kopen. Goed, genoeg gelul. Aan de slag?

Nodig voor twee personen: 300gr rundergehakt – 1 klein zakje Italiaanse groentes – 1 pak Knorr  lasagne (met bladen en saus)- een flinke scheut melk – geraspte kaas – paar kappertjes (alleen als je die dingen vet lekker vindt) – 1/2 pot Bechamelsaus – Doritos (!)

Verwarm de oven voor tot 200C. Bak het gehakt rul en voeg dan de groentes er aan toe. Meng door elkaar. Doe het poeder van de lasagnesaus er bij en een scheut melk. Zorg dat het lekker sausig is.

Begin in een ovenschaal met een laag lasagnebladen. Tip: neem een kleine ovenschaal, dit is echt knetterhandig als je voor alleen jezelf of twee personen kookt. Begin in de ovenschaal met een laag lasagnebladen. Ik weet dat de verpakking iets anders zegt, maar ik hou van halfgare lasagnebladen op de bodem. Bovendien schept het makkelijker op. En wast het makkelijker af, dat de onderkant niet helemaal onder de rode saus zit. Jaja. Oké en doorrrrr.

Bouw je lasagne op: lasagnebladen, saus, lasagnebladen, saus, etc. Eindig met saus. Oeh en als je een ultieme kaaslover bent, kun je op elk lasagneblad ook even een plak kaas leggen. You’re welcome ;-).

Giet de bechamelsaus uit pot (hoe makkelijk) over de lasagne en eindig met geraspte kaas en wat kappertjes. Zet de lasagne 40 minuten in de oven en serveer met Doritos.

LEKKER!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *