Vet lekker ontbijt: bananenyoghurt met Cruesli, stukjes chocolade en gezouten karamelsaus

ontbijtboek_LR_caramelmuesliGesponsord – Hoi allemaal! Oooh ik heb echt een intens lekker ontbijtrecept voor je. Check die foto. Zo wordt ontbijten echt een feestje, toch?  Van Quaker kreeg ik een pakket toegestuurd met een aantal dingen om een creatief ontbijt mee klaar te maken; de marmeren plaat (tof!), het bord en natuurlijk verschillende Cruesli’s. Aan mij de opdracht om hier een awesome ontbijt mee klaar te maken. En dat wilde ik wel, want de tien bloggers met het tofste recept, komen in het Ontbijtboek van Quaker! Maar niet alleen wij bloggers, ook jíj kunt in dit boek komen. Daarover meer aan het einde van deze blogpost. Eerst ga ik je eens even uitgebreid vertellen hoe je zelf deze bananenyoghurt met chocolade, Cruesli en gezouten karamelsaus klaarmaakt.

Nodig voor één persoon: 250ml yoghurt – 1 banaan – Quaker Cruesli Triple Chocolate – 3 el suiker – 100ml water – 50gr roomboter – 150ml ongeklopte slagroom – 1el hazelnoten – beetje zeezout (simpelere optie: vervang suiker, water, roomboter en slagroom door kant-en-klare karamelsaus)

Doe de yoghurt en de banaan in een blender en pureer totdat het een geheel is; tadaa daar heb je je bananenyoghurt! Doe de yoghurt in een kommetje en verdeel er lekker veel Quaker Cruesli Triple Chocolate over. Schenk hier de karamelsaus over (kant- en klare, of blijf ff hangen, dan leg ik je zo uit hoe je karamelsaus maakt) en top af met in stukjes gehakte hazelnoten. Eindig met een paar korreltjes zeezout en klaar!

Ik koos ervoor om mijn eigen karamelsaus te maken en ik zou zeggen; als ik het kan, kan jij het ook. Er kwam een punt waarop het compleet leek te mislukken, maar in the end is het helemaal goed gekomen. Oké, dit moet je doen:

1. Doe drie eetlepels witte suiker in een steelpannetje op laag vuur.
2. Schenk er 100ml water bij en zorg dat het suiker en water overal in de pan gelijk verdeeld zijn.
3. Doe hier niets mee; laat het op het vuur staan, roer niet en wacht totdat de vloeistof begint te verkleuren. Eerst gaat het nog bubbelen, maar zelfs dan doe je niets. Dit kan wel een minuut of 10 duren.
4. Zodra de vloeistof een beetje begint te verkleuren, ga je er met een garde doorheen roeren. Een minuut of 3-5 duurt dit. De karamel gaat steeds meer kleuren.
5. Als de karamel echt een mooie karamelkleur heeft, roer je er voorzichtig een klontje boter door (totaal 50gr ongeveer). Blijf roeren en zet het vuur echt op z’n allerzachtst!
6. Schenk al roerend de slagroom bij de karamel. Doe dit voorzichtig, want als je dit te snel doet komt de hete vloeistof te snel in aanraking met de koude vloeistof en stolt de karamel. Dit gebeurde bij mij natuurlijk, maar ik loste het op door de vloeistof weer terug op middelhoog vuur te zetten, waardoor de gestolde karamel weer in de rest van de vloeistof kon smelten.
7. Doe als laatste een snufje zout door de karamelsaus.
8. Haal de saus van het vuur en blijf roeren. Naarmate de saus een beetje afkoelt, gaat hij stollen. Zorg dat hij een klein beetje gestold is voordat je ‘m over je ontbijtje schenkt.

Tadaaaa:

ontbijtboek_LR_caramelmuesli_zonderlogo

Hoe cool en toepasselijk is die hashtag in dit bord? Dit was absoluut een goed begin van de dag. Man, oh, man; wat een lekker ontbijt. Als ik hier dat Ontbijtboek van Quaker niet mee haal, dan weet ik het ook niet. BATTLE IS ON!

KOM OOK IN HET ONTBIJTBOEK VAN QUAKER!
Ook altijd al in een echt kookboek willen staan? (Het antwoord is sowieso: JA). Deel jouw eigen Quaker ontbijtrecept op Instagram met #datbegintgoed en #gwesse en maak kans op een plek naast mij in dit bijzondere ontbijtboek! Je moet, net als ik, wel even je best doen op iets tofs, maar hoe cool als we er dan allebei in staan? Woehoe!

In deze video wordt het nog eventjes uitgelegd (btw: hoe lekker ziet dat recept eruit, mijn hemel):

Oh, en als je meedoet is het wel handig om je Instagram-profiel even op openbaar te zetten; anders kunnen we je awesome creatie niet zien!

En dan ga ik nu eens even lekker dit hemelse hapje verder opeten. Mjam!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Vet lekker ontbijt: bananenyoghurt met Cruesli, stukjes chocolade en gezouten karamelsaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *