Kip krokant schnitzels met sla en appelmoes

kipscnihGoedemiddag mensen! Gister was zo’n typische dag dat ik de hele dag al cravings naar een bepaald ding had; dat ik ‘s ochtend wakker werd en dacht: JEZUS ik moet echt kipschnitzels eten. Nou, dat was dus het geval.

Ik had bedacht dat ik daar dan wel aardappeltjes bij kon maken (eerst koken, dan opbakken) en appelmoes en sla, maar toen ik eenmaal de keuken in dook, was ik overal te lui voor en at ik alleen kipschnitzels met sla. Ach, een perfecte luiemensenmaaltijd als je het mij vraagt. Ik at namelijk heer-lijk.

Nodig voor één persoon: omdat je de aardappelen achterwege laat mag je gewoon 2 kip krokant schnitzels eten – een handje ijsbergsla (voorgesneden, je bent lui vandaag) – 5 cm komkommer – beetje alfalfa (maar kijk gewoon wat je in huis hebt) – peper & zout – appelmoes

De kip krokant schnitzels kun je in 10 minuten afbakken in de oven. Maar dit duurt altijd langer; na 10 minuten zijn ze inderdaad warm, maar is er nog weinig krokants aan te ontdekken. Zet ze na 10 minuten op 180C, dus nog even op de grillstand (bij mijn oven is dat 200C) voor een minuut of 5. Now we’re talking krokant.

De sla doe je op je bord met alle sla-achtige ingrediënten die je in huis hebt. In mijn geval: komkommer en alfalfa. En wist je dat sla meteen al lekkerder wordt, als je er peper en zout over doet? Huppakee!

Nu alleen nog de appelmoes. Die doe je in een bakje erbij en daar ga je je kip krokant schnitzel in dopen. Ja, echt. Eet smakelijk!

Wat een heerlijke maaltijd. Vandaag kook ik weer fatsoenlijk, goed?

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Kip krokant schnitzels met sla en appelmoes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *