Leonie’s week 27: twee interviews, op de radio over cocktails praten, lekkere mannen, Gossip Girl, ziek en borrelen!

format_dagboek  Hoi allemaal! Na twee weken afwezigheid is het deze zondag weer hoog tijd voor een dagboek van mijn afgelopen week. Twee weken geleden postte ik ‘m niet omdat ik toen op Malta zat, met vet slechte Wifi en vorige week postte ik ‘m niet, omdat ik toen nét terug was uit Parijs. Een bizar drukke tijd, en daar ben ik deze week eens even lekker van bijgekomen. Wat ook echt wel moest, want de komende week wordt ook teringdruk. Maar héél erg rustig aan heb ik ‘t niet gedaan deze week; zo had ik twee keer een logée, ging ik twee keer borrelen, naar de film, had ik een radio-interview, stond ik met twee interviews online en meer! Lees je mee?

todo
Leuke to do-lijstjes maken het werk makkelijk! 😀 Hoewel; ik mag natuurlijk überhaupt niet klagen.

Maandag: bijkomen & administratie & zussenliefde
Zondagavond was ik net terug gekomen uit Parijs, dus maandag was het tijd om bij te komen. Maar ook tijd voor het stomste ding van eigen baas zijn: de administratie. Dinsdag had ik m’n deadline en ik heb ‘m nog steeds niet gehaald. Hoewel ik maandag wel echt veel met m’n administratie bezig ben geweest, maar bah; wat heb ik er een hekel aan.

Maandagavond vond ik dat ik mezelf mocht verwennen en begon ik aan Gossip Girl. Die serie had ik nooit gekeken en inmiddels ben ik bij de laatste aflevering van seizoen 2. Dat betekent dat ik in een week ongeveer 40 afleveringen heb gekeken. Oeps!

Oh, en mijn zus kwam gezellig bij me slapen. Vet leuk, want ze woont in Groningen en we zien elkaar niet heel erg veel, maar ze is hartstikke zwanger en ik wil alles meekrijgen. We dronken ‘s avonds nog thee in de achtertuin en het was heerlijk 🙂 Familie is awesome!

Dinsdag: een lekkere man, sport en ziek 🙁
Dinsdag overdag moest ik eigenlijk aan de slag met mijn boek, maar ik was echt zo bizar moe, ik denk dat de moeheid van de anderhalve week ervoor nu pas inkickte (dit is geen woord en je schrijft het vast ook niet zo, maar je weet wat ik bedoel). Dus ik deed even een dagje rustig aan.

‘s Middags kwam er een hele lekkere man van Optimel bij me langs om iets te vertellen over de nieuwe Griekse stijl drinkyoghurt. En dat vond ik razend gezellig. 😉

optimel

‘s Avonds ging ik naar club Marnix voor een lesje Bodybalance. We kregen nu eindelijk weer een nieuwe les en dat was echt chill. Hele leuke muziek (BIEBER!) en lekkere oefeningen. Maar halverwege de les voelde ik me niet helemaal lekker worden en toen ik eenmaal thuis was, stortte ik inderdaad volledig in. PDS en drukte gaan gewoon niet samen (google dat maar)(of misschien beter van niet ;-)).

bodybalance

Woensdag: Op de radio, interview op fit.nl, lunchen in het Vondelpark & borrelen bij Roest
Woensdagochtend stond om half 10 Sjoerd Hilarius bij me op de stoep voor een item voor NH Spitstijd. We gingen cocktails maken; prima plan om half 10 ‘s ochtends en het item werd om kwart over 5 op de radio uitgezonden. Ik vertelde over trends in Cocktailland (mijn hemel, waar ik tegenwoordig al verstand van heb ;-)) en je kunt het hier terugluisteren (vanaf 20 minuten!) Leuk! 😀

radio

Oh en over interview gesproken, er stond vandaag ook een interview met mij op Fit.nl! Over mijn dieet (huh?), sporten en toekomstplannen. Lees het hierrr.

fitnl

‘s Middags moest ik even een pakketje ophalen op mijn oude werk en fietste ik daarna door naar Salad & the City voor een salade to go. Die at ik op in het zonnetje in het Vondelpark, waar ik per ongeluk veel langer bleef chillen, omdat het opeens vet gezellig werd *mysterieus muziekje hier*.

vondelpark
Salade met venkel, gegrilde groentes, croutons en parmezaanse kaas van Salad & the city. Heel lekker!

‘s Avonds had ik met vriendin Hiemke afgesproken bij Amsterdam Roest om een hapje te eten, wat te drinken en bij te kletsen in het avondzonnetje met onze voetjes in het zand. Ik schreef hier al een blogpost over, dus die kun je hierzo lezen.

roest2
Hele lekkere salade en speciaalbiertjes bij ROEST

roest

Donderdag: filmdag!
Waar ik op dinsdag mijn boekdag heb, heb ik tegenwoordig op donderdag mijn filmdag. Ik ben bezig met het opnemen van een nieuwe serie voor op YouTube en doe dat nu iedere donderdag. Vet leuk! Ik denk dat het in augustus online komt op mijn YouTube-kanaal, dus abonneer je hierzo!

5minuutjes_1_insta
preview! 😀

Donderdagavond zou ik een date hebben, maar die ging weer eens niet door. Ik heb echt een vloek op me rusten wat dates en afzeggingen betreft. Maar goed, vandaag de herkansing… ;-). Dus ik had opeens een vrije donderdagavond en had zin om iets te doen. Vriend Wilbert gaf een modeshow van zijn kledingmerk Appelkruimel & Fris (hoe goed is die naam) in Pakhuis de Zwijger, dus daar ging ik naartoe.

Vét leuk was dit. Aangestoken door de awesome kledingstijlen en fantastische kapsels die ik in Gossip Girl de hele tijd voorbij zie komen, ging ik met krul in m’n haren en een fabulous flaired jeans met croptop, naar de show van Willy. LEUK! Daarna deden we nog even een borreltje (hoewel; ik zat aan de thee, want ik voelde me nog steeds vrij ellendig) en het was gezellig.

In de tussentijd had ik al een beetje gespot dat er volgens mij een mooie zonsondergang gaande was, dus ik fietste even langs de achterkant van Pakhuis de Zwijger en inderdaad: wauw! Ik heb gewoon een halfuur op een brug staan kijken naar de zonsondergang, met heerlijke Jack Savoretti-muziekjes in m’n oren. Wat een heerlijk moment met mezelf dit :D.

uitzicht
Er zit gewoon géén filter over deze foto. 0,0 bewerkt. WAUW!

Vrijdag: Casting? Borrelen & samen slapen
Oh mennnn en toen was het alweer vrijdag; wat ging deze week snel! Op vrijdag zou ik misschien een casting hebben voor iets tofs met film en eten, maar uiteindelijk ging dit niet (nog niet?) door helaas.

‘s Middags nam ik natuurlijk een nieuwe tostivideo op (twee zelfs!) en aan het einde van de dag maakte ik me op voor een borrel met het juniorteam van DeLaMar! Of wat het ooit was…

pllekkk
Ik was natuurlijk als eerste bij Pllek, dus chillde nog even.

We hadden afgesproken bij PLLEK, aan het IJ in Amsterdam Noord. En hoewel het weer een beetje tegenviel (borrelen in de regen, haha), hadden we hier toch echt een heerlijke avond. We aten de hele borrelkaart op (niet de kaart zelf), dronken veel te veel wijn en hadden flinke discussies bij het kampvuur.

pllek2
Wat zullen we nemen? WE NEMEN ALLES!
borrelhapjes
Kijk: alles. En alles was lekker!

Discussies waarover? Mijn verschijning op Manify.nl in de categorie Fitgirl Friday, deze vrijdag. Ik was deze week namelijk benaderd door Manify, die ik ken van mijn reis door IJsland, om als Fitgirl Friday te verschijnen op hun site. Nu weten jullie allemaal (hoop ik;-)) dat ik geen fitgril ben en tegen die trend ben en dat heb ik ook tegen Manify gezegd. Maar we kwamen tot een mooi compromis, waarbij ik hun platform kon gebruiken om mijn mening over fitgirl zijn eens even kon luchten. En dat vond ik heel erg tof. Ik ben echt blij met het interview en je kunt het hier teruglezen.

manify

Oh en kampvuur zeg je? Ja jezus, wat ben ik fan van kampvuren, zélfs als ze gepaard gaan met vurige discussies. Nadeel was alleen wel dat we zaterdagochtend allemaal wakker werden met shashlickgeur en brattwurst-haren. Maar dat is op zich ook ergens wel sfeervol.

pllek
Juniorteam DeLaMar! Alleen Niels mist 🙁

Met het laatste pontje vertrokken we weer richting de stadskant van Amsterdam en Marte ging met mij mee naar huis. We knuffelden nog even met Bagheera (mijn zwerfkat die als twee jaar in mijn tuin leeft) en gingen toen naar bed.

Zaterdag: lunchen bij Edel, naar de kapper en film!
Zaterdag was ik maar minimaal brak, wat ik écht niet had verwacht na 4 flessen wijn en de hele borrelkaart, in combinatie met mijn off-week wat gezondheid betreft. Maar chill!

‘s Middags ging ik met vriendin Lianne lunchen bij Edel en we waren zó in gesprek met elkaar over spannende liefdessituaties dat ik gewoon vergeten ben om een foto van m’n eten te maken. Wauw! Maar ik at er ergggg lekker; ik nam de salade met venkel, manchego, doperwtjes en sinaasappeldressing. Mjam!

IMG_5665

Na de lunch ging ik thuis eventjes aan het werk voor m’n blog en om half 5 had ik alweer een afspraak bij de kapperrrrr! Meestal ga ik maar 1x per jaar naar de kapper en nu was ik in mei volgens mij nog geweest om m’n puntjes te knippen, maar m’n haar zat aan de onderkant alweer af en toe klitterig en lelijk, dus ik vond het tijd voor een bezoekje aan Rob Peetoom.

Normaal ga ik naar de kapper in Assen, waar je 15 euro betaalt voor een knipbeurt en dit meer dan terecht is. Nu was ik een tijdje geleden naar Rob Peetoom geweest, omdat ik nog een bon van ze had voor een behandeling (uit mijn Vrouwen.nl-tijd). Daar liet ik toen m’n haren wassen, föhnen en knippen en hoefde ik toen niet voor te betalen. En dat beviel zo goed, dat ik nu dacht: fuck it, ik ga gewoon naar Rob Peetoom en zie wel hoeveel het kost.

kapper
Hoe mooi is dit geknipt en geföhnd?!

€50 euro lichter stond ik na een uur weer buiten. 50 (!!!) euro voor een knipbeurt, mijn hemel. Oké, ik heb wel echt intens lekker in een massagestoel gelegen terwijl ze mijn haren wasten en het is wel echt heel mooi geknipt en het werd ook echt vet mooi geföhnd, maar oei. Misschien moet ik de volgende keer gewoon weer in Assen gaan…

Zaterdagavond ging ik met een fabulous kapsel en een fabulous outfit (ik heb het helemaal te pakken door Gossip Girl, hakken aan, kort spijkerbroekje, awesome stippenpanty, heel Jenny Humphrey met een Serena-kapsel) in m’n eentje nar de bios. Naar Finding Dory welteverstaan, haha. Dus daar zat ik dan, tot in de puntjes verzorgd, alleen, tussen allemaal stelletjes, om half 10 ‘s avonds bij een kinderfilm. En weetje wat? Ik vond het heerlijk.

IMG_5666

filmhallen
Mijn favoriete bioscoop!

Zondag: ff niet sporten, een beetje aan het werk en daten!
Inmiddels is het zondag en heb ik besloten; ik sla Bodybalance vandaag even over. Ik heb nog te veel werk liggen wat ik deze week niet heb gedaan, heb buikpijn (nog steeds, boeee) en heb er gewoon geen zin in. Dan maar even niet.

Misschien heb ik vanmiddag nog een lancering van een borrelplank in het Erasmuspark, ik kijk even of ik daar naartoe ga. En vanavond heb ik als het goed is een date, wie weet hoe dat verloopt…

POST!
En natuurlijk was er deze week ook weer foodpost. Wat zeg ik; ik moet het jullie van de afgelopen drie weken nog laten zien! Dus bereid je voor; deze dingen kreeg ik deze week allemaal toegestuurd (en ik word er niet voor betaald om dat hier te laten zien!):

24kitchen
Gekregen bij de lunch van 24Kitchen, waar ik twee weken geleden was. De nieuwste boeken van 24kitchen, met barbecue- en saladerecepten.
bites
Ook gekregen: vier nieuwe smaken Bites we Love. Marte en ik hadden een discussie over of dit door je yoghurt moest, of dat je het gewoon los opeet (dat laatste dus). We vonden het niet zo heel lekker. Mij een beetje te gezond…
cocktail
Ook gekregen; drie handige dingen voor als je cocktails gaat maken. Tabasco in een cocktail? Oh ja zeker; om je gin tonic pittig te maken of natuurlijk voor je Bloody Mary!
hema
Super leuk pakket van HEMA met picknickspullen! De tas is een koeltas en verder zijn het twee plastic flessen wijn, één glazen fles wijn en nog een mini plastic flesje wijn mét wijnglas als dop. Ideaal!
koekjes
Goed nieuws voor mensen met een glutenallergie; deze glutenvrije koekjes van Verkade zijn heel lekker. Ik proefde de onderste variant en vond ‘t echt lekker; niet droog of smakeloos. Aanrader dus!
maaslander
Nieuwe kaas van Maaslander: rozemarijn & pompoen, rucola & Fenegriek (wat is dat?!) en chili, dragon & lijnzaad. Binnenkort maar eens een tosti hiermee uitproberen?
napoleon
Napoleon heeft nieuwe snoepjes! Ben jij meer een type voor zuur, zout of zoet? Ik vind zout het lekkerst!
thee
Thee en koffie, maar allebei met esresso-smaak. Dit moet ik nog proberen, maar ik ben erg benieuwd (en sceptisch;-)).

En de allerleukste foodpost: ik kreeg de najaarsbrochure van de uitgeverij toegestuurd, waar ik groots op de cover sta. En in het midden een awesome spread, maar die laat ik binnenkort op YouTube zien. Goed? 😀

voor

NEXT WEEK!
De komende week wordt dan ook echt weer een gekke week. Maandag heb ik opnames voor een televisieprogramma, en ik denk dat dit echt een hele zware dag gaat worden. Maar ik heb er super veel zin in!

Dinsdag moet ik allemaal dingen regelen voordat ik volgende week op vakantie ga, woensdag is waarschijnlijk mijn laatste werkdag voordat ik op vakantie ga, donderdag heb ik als het goed is weer tv-opnames en vrijdag t/m zondag ga ik naar Leeuwarden voor het Welcome to the Village festival, woeeehoeeee! VET veel zin in! 😀

Zo, nu ben je weer bijgepraat. Tot volgende week!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *