Eén middag in Parijs: 3 hotspots, de leukste buurt, de beste winkelstraat en Franse zoetigheid!

parijsomslagHoi allemaal! Het afgelopen weekend heb ik in Frankrijk doorgebracht! “Je komt toch net terug uit Malta?” – dat klopt! Ik kwam woensdag terug van Malta en stapte vrijdagochtend in de Thalys naar Parijs. Wéér een persreisje, lucky basterd die ik ben. Op uitnodiging van Disneyland Parijs vertoefde ik samen met friend Marte twee dagen in Disneyland en spendeerden we één middag in Parijs. Over Disneyland ga ik je later vertellen; ik begin met de stad van de liefde; Parijs. Wij waren er slechts één zondagmiddag en ik ga je laten zien wat je allemaal in zo’n korte tijd kunt (en moet)(IKMOETNIKS) doen.

Sla de highlights over óf aanschouw ze vanuit een Uber
Wij hadden maar kort de tijd in Parijs en ik wilde per se de Eiffeltoren zien, maar ik kan je vertellen; dit zou ietwat een deceptie kunnen zijn. Héél veel toeristen, heel veel irritante straatverkopers en heel veel drukte en viezigheid en waarvoor? Om de toren te zien die je eigenlijk vanaf overal in de stad wel kunt zien. Beter sla het bezoeken van de highlights over en stap je meteen in een Uber (databundel aan, kost je 3 euro en je weet zeker dat je veilig van de ene kant van de stad naar de andere kunt crossen) en bekijk je vanuit de Uber de prachtige Franse hoofdstad. Zo deden wij het in ieder geval. Eiffeltoren? Check. Notre Dame? Check. Louvre? Check.

IMG_5465
Tourist trap!

#1 De leukste buurt: Le Marais
Zeg tegen je Uber-chauffer dat je naar Le Marais wil en laat je afzetten op Place des Vosges. Van Marte moest ik zeggen dat dit een leuk park is, maar ik heb het niet echt gezien, haha. Maar! Marte was mijn gids door Parijs, dus ik zou haar geloven als ik jou was…

Je bent nu in een heel leuk buurtje aanbeland waar je veel kunst kunt kijken (normaal interesseert dit me ook geen ruk, maar hier vond ik het echt heel tof). Ook kun je hier naar hippe juicebars gaan of heerlijk een hapje eten. Maar vooral: struin door de straten en voel je ontzettend in Parijs!

IMG_5489
Dit huis en ik hadden dezelfde outfit aan

#2 Hotspot voor lunch, diner of desert: Chez Janou
In de buurt van dit park vind op een hoek van de straat het restaurantje Chez Janou. Een súper leuk plekje om te lunchen, dineren of alleen een toetje te eten. De kaart is top (en Frans, dus beter bestel je gewoon iets en gok je dat het lekker is), het terras is heer-lijk en gezellig (hoe leuk zijn die tafeltjes gedekt) en ook binnen is het echt een hele leuke sfeer. Druk en klein, maar heel erg sfeervol Een absolute hotspot!

cheznou
Binnenkijken bij Chez Janou
cheznou2
Binnenkijken bij Chex Janou aflevering 2

Mart en ik streken er neer voor alleen een toetje, omdat we al in Disneyland hadden geluncht. Ik at hier de grootste crème brûlée die ik ooit at en hij was verrukkelijk. Marte had een chocoladetaartje in pure frambozenpuree en ook dat was to die for.  Aanrader!

cremebrulee
Grootste crème brûlée ooit bij Chez Janou
chezjanou
That’s me

#3 De beste winkelstraat: Rue des Rosiers
Ook om te winkelen zit je in Le Marais helemaal goed. Je hebt een aantal straten die echt heel leuk zijn, maar loop hier gewoon wat rond en dan ontdek je het zelf.

gwessepariijs

Wij struinden onder andere over de Rue des Rosiers, Rue Charlot, Rue du Rio de Sicile en Rue Vielle du Temple. De wat grotere winkelstraat is de Rue de Rivoli (beter bekend als Ravioli) en daar vind je de grotere ketens. In deze kleine straatjes (die überhaupt al leuk zijn om doorheen te lopen) vind je leuke boetiekjes (en dan bedoel ik niet di kneuterige lokale kralenzaken, maar echt mooie kleding, tassen, schoenen) afgewisseld met de gevestigde merken. Echt; je kunt hier ontzettend goed shoppen.

#4 Hotspot voor een snelle hap: L’As du Fallafel 
Niet alleen om te shoppen zit je goed op de Rue des Rosiers (en omgeving), je schijnt hier ook de beste falafel van Parijs te kunnen eten. Wij hebben het niet gegeten, maar voor de deur staat een rij van locals die allemaal met een unitbroodje naar buiten komen, dus het moet wel goed zijn. Absoluut het proberen waard dus! Leuk detail: de hele omgeving ruikt naar falafel, mjam!

#5 Hotspot voor zoetigheid: Le Voltigeur
Wederom in Le Marais, om de hoek bij de falafeltent die ik net noemde, vind je een heel leuk tentje voor een zoet tussendoortje. Dit café heet Le Voltigeur en sprak ons meteen aan door de mintgroene tafeltjes die op het terras staan en de ontzettend leuke inrichting binnen, die je kunt zien door de nisjes met openslaande deuren. Dit is echt zó’n leuk plekje!

volti

Mart en ik streken er neer voor een kopje thee. Je kunt er ook allerlei lekkere zoetigheden krijgen en ook om te borrelen is het een leuke plek. Je zit er tussen locals afgewisseld met toeristen, maar al met al voelt het heel Frans. En dat terwijl je op een super leuke winkelstraat zit, midden in de drukte. Wij vonden het echt een topplek!

thee
Thee bij Le Voltigeur

#6 Voedsel is altijd het beste souvenir: Popelini’s
Nog geen genoeg gehad van zoetigheid, of het thuisfront ook even mee laten genieten? Vergeet macarons (oké, die kocht ik ook, want I LOVE MACARONS) en ga voor Popelini’s. Dit zijn soesjes gevuld met een smaakje en met een laagje glazuur on top. Popelini’s zien er super lief uit en smaken verrukkelijk. Echt een leuk souvenir om mee te nemen voor het thuisfront of (in mijn geval) om op te eten tijdens de terugreis (ik heb namelijk niemand thuis op me wachten, hahaha)(sad)(MEERPOPELINISVOORLEONIE).

pope
Franse soesjes met een smaakje

De reis
Heel leuk en aardig, die tips voor Parijs, maar hoe kom je er het beste? Ik kan echt iedereen aanraden om lekker met de Thalys te gaan. Vanaf Amsterdam Centraal ben je in 3,5 uur in het centrum van Parijs. Je hebt geen gedoe met bagage inchecken (te-veel-kilo’s-kleding-en-make-upproducten-in-plastig-tasjes-toestanden) en je zit gewoon súper chill. Oh: en je hebt wifi. LOVE IT!

Dus, wij waren maar één middag in Parijs maar hebben toch echt heel veel gedaan. Maar echt hoor; we kwamen om half 3 aan met de metro in het centrum en om half 7 stonden we op Gare du Nord om de Thalys terug te pakken. Hebben we best goed gedaan, toch?

Parijs is een heerlijke stad en ik wil absoluut nog eens terug. Het toeristische gedeelte rondom de Eiffeltoren vond ik vreselijk, maar ik wilde de Eiffeltoren gewoon graag even zien… Maar als je de leuke wijkjes induikt, dan heb je hier echt even de time of your life. Ik kan niet wachten om ook andere buurten van Parijs te ontdekken. Ik móet hier snel weer naartoe.

Let me know of je deze tips handig vindt en of je het leuk vond om te lezen 😀 (Zo niet; ook lekker laten weten).

Zo, en dan ga ik nu weer eens even lekker anderhalve week van Amsterdam genieten. Want jaja; daarna ga ik wéér op reis. Maar dit keer betaal ik m’n reis gewoon zelf ;-).

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Eén middag in Parijs: 3 hotspots, de leukste buurt, de beste winkelstraat en Franse zoetigheid!

  • Kimberley zegt:

    Leuk artikel!!
    Dit jaar niet echt op vakantie dus misschien is weekendje Parijs wel ideaal. Weet nu in ieder geval de hotspots! Thank u <3
    Leuke broek ook, toevallig van de week ook gekocht. Heb jij hem ingekort? Ik ben zelf best lang 1,78 en toch nodig om hem een stuk in te korten. Staat je super!
    Geniet vaak van je eerste boek 🙂

    Heeel veel liefs

  • Leuk om te lezen.
    Er is nog genoeg te beleven in Parijs zo te lezen.
    Vaak kom je inderdaad bij de grotere hotspots uit en de Champs-Élysées,
    maar er is duidelijk nog zoveel meer.
    Ik ben er zelf meerdere keren geweest, maar heb nog lang niet alles ontdekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *