Zoete aardappelkoekjes met zalm, dille en venkel

aardappelkoekjesDag vrienden! Vorige week stond ik in de keuken met het kookboek van Ottolenghi! Ik had het boek een tijdje geleden gekregen en er nog niets uit klaargemaakt, dus dat werd hoog tijd. Nu vond ik een recept voor zoete aardappelkoekjes en dat zag er ietwat ingewikkeld uit, dus ik maakte lekker mijn eigen variant. Niet dat die echt simpel was, maar het lukte uiteindelijk een soort van best wel en ik at heullll lekker. Dus, als je durft: let’s do this!

Nodig voor één persoon: 2 zoete aardappelen – 1 ei – beetje bloem – verse bieslook – 1 zalmfilet – 1 takje dille – 1 venkel

Snijd de zoete aardappel in grove stukken en kook in 8 minuten gaar. Snijd in de tussentijd de stengels van de venkel af en snijd ‘m in plakken van 1 cm. Bak de venkel in boter in een koekenpan totdat hij goudbruine plekken krijgt (ja, hoe leg je dit uit?!).

Haal in de tussentijd de zoete aardappel uit de pan en stamp fijn tot een grove puree. Doe daar een ei en wat verse bieslook door en maak er een papje van. Voeg dan wat bloem toe om het wat droger te maken. Haal met een lepel wat van de zoete aardappelprut uit de kom en ‘flats’ het in een koekenpan met olie (niet te hard, want dan gaat de olie spetteren en dat is neit echt grappig). Druk het ‘koekje’ dan een beetje aan en laat ‘t aan beide kanten bakken. Als hij uit elkaar valt, moet je iets meer bloem toevoegen. Dit koekjes bakken in de pan duurt ook nog wel even. Dus misschien moet je nu pas beginnen met de venkel bakken. Hoewel koude venkel ook erg lekker is.

Ondertussen moet je ook nog je zalmfilet in 4-6 minuten gaar bakken en die serveer je met een takje dille. Zo, alles klaar; de keuken is een teringzooi, je hebt veel te veel afwas, maar dan heb je wel een lekker maaltje.

Maar uitzonderlijk fantastisch? Nope. Wel lekker en awesome. Maar daarmee is ook alles gezegd.

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

2 reacties op “Zoete aardappelkoekjes met zalm, dille en venkel

  • Briljant recept: ‘misschien moet je nu pas beginnen met de venkel bakken’. Haha. Doet me denken aan een show van Marc-Marie Huijbregts waarin hij over zijn tom tom vertelt die zegt: ik denk dat u hier linksaf had gemoeten…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *