Vega: Bulgur burger met gorgonzola en groene asperges + WIN EEN REIS NAAR NEW YORK MET TIVALL

burger Gesponsord – Hi there! Het is eindelijk zomer in Nederland en dat betekent: barbecuen! Nu weten jullie ongetwijfeld dat ik een paar weken geleden mee heb gedaan aan een vega-challenge, waarbij ik twee weken minder vlees heb gegeten. En in die weken heb ik echt het vegaschap in de supermarkt ontdekt.

Nu is vegetarisch eten niet alleen beter voor dierenwelzijn (weet je hoe lief varkens zijn?), voor het milieu (minder vlees eten heeft meer positieve invloed op milieuvervuiling dan minder auto’s op de weg) en voor jezelf (je hebt niet iedere dag vlees nodig), maar nu kun je via Tivall óók nog een reis naar New York winnen. Vegetarisch eten was nog nooit zo leuk :D. En het is echt heel erg simpel om mee te doen. Hoe? Dat vertel ik je onderaan deze blogpost. Op naar het vegaschap!

Nodig voor twee broodjes burger (kun je allebei zelf opeten of je neemt er 1 per persoon en dan nog iets ernaast): 2 Tivall Bulgur Burgers – 2 kleine ciabatta’s – 2 eetlepels mayonaise – wat gorgonzola – stuk of 20 groene aspergetips – 6 plakjes courgette – beetje gemengde sla

Ook nodig: een barbecue (of grill)

bbq_start
Zo ziet alles eruit als het net op de barbecue ligt. Overigens zijn die gele dingen onderin plakjes perzik, want die zijn heerlijk als toetje, gegrild van de barbecue.

Steek de barbecue aan en wacht totdat de kooltjes heet zijn. Ik kwam er tijdens mijn vegachallenge achter dat je perfect vegetarisch kunt barbecuen en dat dat echt net zo lekker is als barbecuen met vlees. Je moet je er alleen even op instellen. En je kunt natuurlijk ook voor een gecombineerde barbecue gaan, maar let dan wel op dat je de vleesvervangers niet op hetzelfde stuk rooster legt als het echte vlees.

Goed, terug naar de barbecue (of grill). Leg de burgers op de barbecue en laat ze warm en knapperig worden. Leg ook de plakjes courgette en de aspergetips er op, zodat die lekker grillen. Als alles bijna klaar is, verwarm je ook even het broodje op de barbecue en leg je wat gorgonzola op de burgers zodat dat wat smelt. Smeer vervolgens een laag mayo op beide kanten van het broodje, leg er wat sla op en daarop de aspergetips. Daarop leg je de burgers met gorgonzola en je topt af met gegrilde courgette en de top van het broodje. Klaar!

bbq_eind
Zo ziet alles eruit na een barbecuesessie. Zoals je ziet ben ik niet echt een barbecuetalent, maar zelfs met een paar zwarte stukjes is het nog intens lekker 😉

Die bulgur burgers van Tivall (waar overigens ook champignons en broccoli in zitten) zijn echt gru-we-lijk lekker. Ze zijn nieuw in het schap en daarom wilde ik ze natuurlijk uitproberen, maar ik vond ’t echt vet geslaagd. De combinatie ook van de hele burger is echt goed. Man, wat heb ik lékker gegeten. Het is wel echt een groentehap, met die gegrilde courgette en asperges, maar ik hou daar echt heel erg van. Ik vond het echt echt echt heel erg lekker. Voor herhaling vatbaar? Absoluut. Vanavond weer ;-).

WIN EEN REIS NAAR NEW YORK
Oké en dan komen we nu bij het tweede awesome gedeelte van deze blogpost… Je kunt dus een reis naar New York winnen, als je een product van Tivall in de supermarkt koopt. Hoe werkt het?

1. Koop een product van Tivall in de supermarkt
2. Ga naar Tivall.nl
3. Klik op de banner ‘Maak kans op een reis naar New York, klik hier’
4. Voer je actiecode in en maak kans op de reis naar New York voor 2 personen!

Nou, dat lijkt me niet al te moeilijk toch? Ik zou het echt heel leuk vinden als jullie mijn recept klaarmaken en dat je dan óók nog kans maakt op een tripje naar New freaking York! Ik ben er zelf nog nooit geweest, dus ik doe zelf lekker ook gewoon mee met de winactie, haha!

Als je het recept klaarmaakt, laat je dan even weten wat je er van vond? Ik ben echt nog steeds een beetje in de hemel, zo lekker vond ik het. Maar ik geloof dat ik dat al wel duidelijk had gemaakt. Toch? 😀

Op naar het vegaschap! En daarna naar New York! Wiehoeeee: vegetarisch eten was nog nooit zo leuk ;-).

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

2 reacties op “Vega: Bulgur burger met gorgonzola en groene asperges + WIN EEN REIS NAAR NEW YORK MET TIVALL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *