Knolselderijsoep met appelcider

Hoi allemaal! Gisteravond heb ik voor het eerst in m’n leven een knolselderijsoep klaargemaakt en het lukte vet goed, woehoe! Ik heb vandaag een casting voor iets en moet tijdens de casting een recept klaarmaken, dus ik moest gisteren even oefenen. En het lukte bizar goed! Ik maakte een knolselderijsoep met appel en appelcider. En die combinatie is echt goud, kan ik je vertellen. Overigens heb ik de combi niet zelf verzonnen, maar las ik er ooit iets over op Culy.nl.

Nodig voor twee personen: 1 knolselderij – 1 ui – 1 teen knoflook – 1/2 blokje groentebouillon – 1/2 flesje appelcider – 1/2 appel – eventueel kookroom

Snijd de rommelige kont van de knolselderij er af. Dit is nogal een klus, want een knolselderij is keihard. Alleen aan beginnen als je grote messen hebt dus. Schil vervolgens de knolselderij en snij ‘m in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een kookpan met olijfolie glazig. Voeg ook de knolselderij toe en bak een minuut of 4 mee. Voeg dan een half blokje bouillon toe en kokend water, totdat de groentes net onder staan. Laat de soep nu 10-15 minuten pruttelen. Probeer af en toe even of de knolselderij al gaar (zacht) is. Als dat het geval is, ga je de soep staafmixeren tot een gladde massa.

Voeg er dan een scheut appelcider aan toe en proef even totdat je de soep lekker vindt. Ik vond het geslaagd toen  de soep een klein beetje de nasmaak kreeg van de appelcider. Mjam!

Je kunt de soep nu nog even koken, om de alcohol te laten verdampen, maar je kunt de alcohol ook lekker laten hoe hij is ;-).

Doe de soep in kommen en rasp er nog een beetje appel overheen. Doe er eventueel nog een scheut kookroom in, maar ik vind dat nooit nodig. KLAAR!

En dat is dus echt een geslaagd soepje. Die appelcider geeft de soep net dat beetje extra’s. Mjam! Nu moet ik wel toegeven dat ik niet echt een groot fan van soep als avondeten ben, maar het was wel lekker :). Vanavond weer even een goed gruwelijk groots maal, nu al zin in.

Lijkt het je wat?

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *