Kruidige lasagne (mega lekker!)

Hey you! Zondagavond dook ik de keuken in om een lasagne klaar te maken en die werd me toch een partij LEKKER. Ik gebruikte allemaal ingrediënten from scratch, dus geen pakjes en zakjes en dat pakte uitstekend uit. Het is helemaal geen moeilijk recept en je hoeft niet duizend geduld te hebben. Eigenlijk is het zo klaar ;-). En lekker joh!

Zin in? Let’s lasagne!

Nodig voor 4 personen: 1 pak verse lasagnebladen – 300gr half om half gehakt – 3 tomaten – 1 teen knoflook – 1 eetlepel gedroogde oregano – 1 eetlepel gedroogde basilicum – 1 eetlepel gedroogde tijm – 500gr gezeefde tomaten – 2 handen verse spinazie – 100gr geraspte kaas – 1 bakje mascarpone – peper – zout – 1/2 zakje grana padano

Bak het gehakt rul en voeg dan alle gedroogde kruiden toe. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg die toe aan het gekruide gehakt. Doe er zout en flink wat peper door. Doe er twee handen verse spinazie bij en laat slinken. Voeg dan de gezeefde tomaten toe en roer alles door elkaar. Strooi er wat geraspte kaas door en laat dat in de saus smelten.

Bouw de lasagne op in een ingevette ovenschaal. Begin met een lasagneblad en daarop wat saus. Smeer het volgende lasagneblad in met wat mascarpone en leg ‘m dan op de saus. Bouw zo je lasagne op! Dus; lasagneblad – saus- lasagneblad – mascarpone – saus – lasagneblad – mascarpone -saus.

Eindig met een lasagneblad met mascarpone aan de bovenkant en strooi daar nog lekker veel grana padano overheen. Zet de lasagne zo’n 20-30 minuten in de oven op 200C. Aan het einde heb ik nog heel even de grillstand aangezet, zodat de bovenkant extra lekker wordt.

Erbij serveerde ik rucola, maar dat is geen must.

MAN, wat was dit LEKKER. Deze saus is echt heel erg goed gelukt! Hij is super kruidig en smaakvol en mjam. Ik zou gewoon echt NIETS anders doen in dit recept, zo lekker is het. YES! En omdat ‘t voor 4 personen is, hebben we vanavond nog een stukkie. Yay!

Eet smakelijk!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

8 reacties op “Kruidige lasagne (mega lekker!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *