Leo’s dagboek 17 mrt: de natuur in!

Goedemorgen mooie mensen! Dank voor al jullie lieve berichtjes op mijn eerste dag-dagboek, dat gisteren online kwam. Het is hartverwarmend en ik ga jullie straks allemaal nog persoonlijk antwoorden. Maar eerst is het natuurlijk tijd voor mijn dagboek van 17 maart. Was het een mooie dag? Best wel! Ik voelde me relaxter dan maandag, heb ‘t wel lekker druk gehad qua werk, moest helaas wel byebye zeggen tegen 2 (of 3) betaalde klussen, maar heb ook 10 kilometer gefietst. De wereld is gek geworden; and so have I, hahaha.

Pak je dit moment even om lekker te chillen tussen het werken door? Kopje thee of koffie, poes op schoot en lezen maar!

Schermafbeelding 2020-03-18 om 10.21.07
Dit tafereel is onderdeel van onze ochtendroutine; Teddy maakt ons (mij vooral) wakker, door overal rond m’n hoofd te lopen, op m’n kussen te gaan zitten, met z’n pootje m’n gezicht aan te raken.. En als dat niet werkt, gaat ‘ie op Jan liggen. Ik lig ondertussen op m’n buik (ik slaap vaak op m’n buik haha) en ben compleet in coma tijdens deze foto XD.

Ik begon m’n dag met het schrijven van m’n nieuwe dagboek. En dat vond ik heer-lijk om te doen; het is lekker om te reflecteren op je dag en ‘m zo positief mogelijk in te steken, dus daar werd ik zelf best blij van. En jullie ook, bleek later in de reacties. YES! 😀

Elske’s blogs
‘s Ochtends was ik wat werkt betreft vooral bezig met het pluggen van m’n 10 tips voor thuiswerken-artikel, ik schreef m’n dagboek, publiceerde Elske’s kant & klaar recensie (die blijven gewoon online komen, want ik geloof dat dit ongeveer de enige dingen zijn die je nog wel in de leeg gehamsterde supermarkt kunt scoren, haha) en plande wat van Elske’s blogs in. Die schrijft momenteel iets minder voor mijn site, omdat ze in een grote verbouwing thuis zit. Overigens heb ik haar gister gesproken en gaat ook bij Elske alles goed 🙂 Die werkt thuis en was toevallig met een online project bezig voor haar werk, dus dat komt goed uit <3.

lasagne
Ook zette ik dit heerlijke recept voor kruidige lasagne gisteren online. We aten deze zondag en ik maakte ‘m from scratch zonder pakje of zakje en hij was ZO lekker. Een beetje een gare foto, maar wel écht een lekker recept. Check het hier!

Aan de slag met een campagne
Na de lunch ging ik aan de slag met 3 artikelen voor PLUS, die gelukkig wel gewoon doorgaan <3 Het scheelt dat mensen wel gewoon boodschappen blijven doen. Yes! In een van de artikelen zit trouwens echt een zeer geslaagde brunch-foto, al zeg ik het zelf. Maar dit komt pas over een tijdje online, dus ik kan nog niets laten zien.

Fietsen door de duinen
Ergens rond een uur of 3 hadden Jan en ik allebei een dip in onze concentratie en dus besloten we even naar buiten te gaan. Ik wilde lekker even wandelen- zoals ik gewend ben- maar Jan leek het een goed plan om een stuk te gaan fietsen. Welgeteld TIEN FREAKING KILOMETER. Noem mij aartslui, maar deze meid houdt gewoon niet van inspanning en klotsende oksels. Maar goed; op naar de duinen. Met dikke tegenwind, die ik als excuus gebruikte om lekker aan Jan te gaan hangen. Hij hield toch zo van sporten?! Laat maar zien dan.

Uiteindelijk was het -toegegeven- wel echt een heerlijk rondje. We fietsten naar ‘t Wed, wat een plas in de duinen is op ongeveer 15 minuten fietsen van ons huis. Ooh, how I love Haarlem, dat we zo dicht bij duinen, bos en het strand wonen is echt fijn. Vet heerlijk om even in de natuur te zijn, zonder mensen om je heen.

Schermafbeelding 2020-03-18 om 10.21.19

Schermafbeelding 2020-03-18 om 10.21.37

Schermafbeelding 2020-03-18 om 10.22.10

Grappig vind ik trouwens dat áls we in de buurt van andere mensen komen, Jan en ik allebei onze adem inhouden, haha. En ik kijk ook echt naar andere mensen alsof het bacteriebommen zijn die me gaan infecteren met iets heel naars, hahaha. Wat een toestand. Ik weet zeker dat wij niet de enigen zijn die er zo in staan. Toch?

Anyway; van ‘t Wed fietsten we door de duinen (geen mens te bekennen, YES!) naar Bloemendaal en weer naar huis. Heer-lijk, om even buiten te zijn.

En bij thuiskomst was het feest… 😀

Schermafbeelding 2020-03-18 om 10.21.45
De grootste uitdaging van de hele toestand vind ik momenteel nog het feit dat er 8 zakken chips in m’n voorraadkast liggen (van de verjaardagsboodschappen voor m’n feestje dat vorig weekend niet door ging) en ik ze allemaal tegelijkertijd DE HELE DAG DOOR wil opeten. Goed; gister kon ik me niet meer inhouden en maakte ik een hele zak wasabi-chips soldaat. Ach; je moet ‘t zelf leuk maken, toch?

In bad met Splinter Chabot
Daarna moesten we allebei nog een klein beetje werk verrichten en om een uur of 6 vond ik het mooi geweest. Tijd voor een baddersessie met Splinter Chabot. Ik was maandag nog even langs de boekenwinkel gegaan om wat boeken in te slaan, mochten we écht in een lockdown komen. Tot nu toe niet het geval, maar de boeken houden me in ieder geval lekker bezig op de momenten dat ik ff niet op social media wil kijken. Dus; in bad met boek. HEERLIJK (en bloedheet; na een halfuur was ik er helemaal klaar mee).

Schermafbeelding 2020-03-18 om 10.21.54
Over het boek kan ik nu nog niets zinnigs zeggen, ik kwam tot pagina 19 omdat ik in slaap viel. Blame die 10 kilometer; ik denk niet dat het aan het boek ligt, haha.

‘s Avonds maakte ik een lekkere plaattaart (recept komt deze week nog online; ik moet nog 4 andere recepten uitschrijven) en hingen we op de bank. Om 8 uur misten we helaas het applaus voor de zorg, maar in mijn buurt heb ik ook echt niets gehoord #sad.

Schermafbeelding 2020-03-18 om 10.22.17
Deze komt nog online!
Schermafbeelding 2020-03-18 om 10.22.02
‘s Avonds komt Tedmans lekker bij ons op de bank zitten, SINDS KORT! 😀

Yahtzee battle
En uiteraard hebben we de dag afgesloten met een potje yahtzee; met jullie tips om het wat spannender te maken, haha. Uiteraard heb ik weer gewonnen (go Leo), maar we kwamen wel tot de schokkende conclusie dat we over één heel vel, allebei 1279 punten hebben gescoord. Shit, we zitten nu al teveel op elkaars lip. HAHA!

Schermafbeelding 2020-03-18 om 10.21.28
Als iemand zich intens verveelt, wil die dan ff het scoreformulier van Jan natellen? Ik vertrouw zijn hoofdrekenskills voor geen meter.

Morgen praat ik je bij over vandaag. Gezellig dat je meeleest <3. DANK JE WEL!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

12 reacties op “Leo’s dagboek 17 mrt: de natuur in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *