Leo’s week 11: mijn 30e verjaardag (viel in het water) en een GEWELDIG cadeau van Jan

Goedemiddag goed volk! Het is gewoon woensdag en dus is het gewoon tijd voor Leo’s week. Jaja! 馃榾 Want het was me nogal een week zeg; op dinsdag werd ik 30 en was er nog niets aan de hand, op donderdag was er opeens een persconferentie en聽werd opeens alles anders. Op vrijdagochtend zat ik nog knetter vrolijk bij 3FM, maar vrijdagmiddag聽cancelde ik m’n verjaardagsfeestje voor 40 vrienden die ik zaterdag over de vloer zou krijgen (en liet ik, klein kind als ik kan zijn, daar z茅ker even een traantje om). Het was een week van hele dikke ups (OH MIJN GOD, het cadeau dat ik van Jan kreeg), maar ook een week van dikke downs. Ik praat je er vandaag over bij <3.

Maandag: Dierendokter Pim komt op bezoek
Op maandag hadden Teddy en ik een afspraak met Dierendokter Pim. Hij is dierenarts aan huis en kwam bij ons langs voor de jaarlijkse vaccinaties en ff een kleine check up van Teddy. Vet fijn. Voor Ted is dit een rustige manier om toch ff gezien te worden door de dierenarts, omdat hij gewoon in z’n eigen vertrouwde omgeving is.

Pim knipte nog even z’n nageltjes en controleerde Tedmans van kop tot staart, maar alles was in orde <3. Yay!

IMG_9424
Hier rolt Pim Teddy in een handdoek (cat burrito!) zodat ‘ie lekker rustig wordt en Pim z’n nagels kan knippen.

De rest van de dag was ik gewoon thuis aan het werk; het zou een beetje een gekke werkweek worden, omdat ik deze week jarig was en daardoor veel daar mee bezig zou zijn (verjaardag vieren, feestje regelen, dat soort dingen), dus maandag moest een productieve dag zijn. En dat was het :).

‘s Avonds hadden Jan en ik samen een event waarvoor ik was uitgenodigd. De aftrap van De Week Zonder Vlees vond plaats聽in restaurant Explore by Lute, waar we een vegetarisch 5-gangen diner aten. En dat was SUPER lekker 茅n heel gezellig. Toevallig was een goede vriend van Jan er ook en mocht hij bij ons aan tafel zitten, dus dat was vet leuk voor Jan. En ik zat gezellig naast Jenny en haar zusje, dus ook dat was top. Leuke avond!!

IMG_9453

Schermafbeelding 2020-03-18 om 16.42.51

Dinsdag: mijn 30e verjaardag!
Op dinsdagochtend werd ik al om 7 uur gewekt door m’n ouders; ze facetimden en zongen Happy Birthday, zoals bij ons in het gezin de traditie is, hahaha. VET gezellig! It’s my birthday, woehoeee!

Jan snelde meteen naar beneden om een ontbijt op bed voor me te maken en naast m’n bordje met een lekker bagel, lag daar een heel mooi cadeautje.

IMG_9489

Ik wist dit jaar 茅cht niet wat ik wilde voor mijn verjaardag en had Jan dus echt 0聽tips gegeven, waardoor het echt een verrassing was wat ik zou krijgen. Op m’n ontbijtbordje lag een klein pakketje; een verpakking die eigenlijk al verraadt wat erin zit… :O

Jan had een ontzettend mooi sieraad voor me gekocht. Met een echt diamantje. Echt; ik vind dit ZO bijzonder. Ik ben helemaal niet iemand die van blingbling en dit soort sieraden houdt en toch ben ik hier ZO blij mee. Ik had van te voren n贸贸it kunnen bedenken dat dit m’n cadeau zou zijn, vind het idee dat Jan in z’n eentje op pad is gegaan om een mooi sieraad voor me te kopen ZO romantisch en dan is het ook nog echt een p r a c h t i g聽 sieraad; het is een heel mooi fragiel kettinkje van witgoud met een heel klein diamantje. Z贸 simpel, z贸 puur, z贸 eenvoudig. ZO mooi. Echt, ik ben het gelukkigste meisje op aarde. Of naja, dat was ik al. Maar nu een met een diamant om聽m’n nek. 馃榾

Je begrijpt; mijn dag kon niet meer stuk. Ik heb in elke spiegel gekeken die ik die dag tegenkwam, om m’n nieuwe sieraad te bewonderen. En 88x weke benen van stress gevoeld聽wanneer ik wilde checken of hij nog om m’n nek hing en ik ‘m niet binnen 0.5 seconde voelde, haha.

Overdag kwam gezellig m’n moeder uit Assen naar Haarlem. Jan was aan het werk en zo was ik niet alleen op m’n 30e verjaardag. Samen met mam ging ik gezellig lunchen in de stad, kregen we een taartje van het personeel bij By Lima (die op Insta hadden gezien dat ik jarig was, haha) en gingen we eventjes winkelen. <3 Ik scoorde o.a. een geweldige gele jurk bij Sissyboy, voor m’n verjaardagsfeestje a.s. zaterdag (zie foto zaterdag).

IMG_9524

IMG_1510
En toen Jan aan het einde van de middag thuiskwam, had ‘ie ook nog 30 rode rozen voor me meegebracht <3

‘s Avonds kwam ook m’n vader naar Haarlem en om en uurtje of 6 proosten we met z’n allen op m’n verjaardag en aten we nog even wat samen. Vet fijn <3.

IMG_9531

Woensdag: Eetclub!
Op woensdagochtend kwam de schoonmaker bij ons thuis en ging ik buiten de deur werken bij Laatbloeien. Dit is echt een vet fijn werkcaf茅 in Haarlem centrum. Dikke aanrader!

Na een halve dag werken wandelde ik even door het centrum van Haarlem; het was vet lekker weer en ik had zin in ontspanning.

IMG_9550

Eenmaal thuis was ik nog helemaal niet klaar met het lekkere weer en besloot ik dus lekker buiten te lunchen, op mn dakterras. Een idee dat Teddy ook heel erg aansprak. VET gezellig!

IMG_9566

‘s Middags werkte ik nog wat en ‘s avonds was het tijd voor m’n eetclub! Dit keer gingen we eten bij Myrthe en het was echt mega gezellig weer. Dit was de 3e of 4e keer dat we elkaar zagen en het is echt zo’n gezellig club, I’m loving it! We eten ook echt heerlijk steeds en raken daadwerkelijk niet uitgepraat. YES, precies wat de bedoeling was toen ik m’n oproepje plaatste. Het was een topavond!

IMG_9585
Deze gevulde portobello’s met haloumi en pesto waren verrukkelijk!

Donderdag: Vrijwilligerswerk & de persconferentie
Vanaf nu help ik iedere donderdag als vrijwilliger in het dierenasiel in Amsterdam (DOA). Deze donderdagochtend werd ik ingewerkt door Rob, wat heel leuk was. Samen maakten we twee kennels vol katten schoon, waarbij het naast het schoonmaken genoeg tijd is om met de poezen te spelen en ze te aaien, als ze dat willen. Zo fijn. Ik vind het heerlijk om naast het werk wat ik zo leuk vind om te doen, 贸贸k even fysiek werk aan het doen ben, wat helemaal los staat van al het andere wat me in m’n dagelijks leven bezig houdt. Zo fijn!

IMG_9591

IMG_9604

‘s Middags nam ik lekker de middag vrij, zoals altijd op donderdag.

Een mooi moment om lekker in het boek van Monique van Loon te duiken; Je bent jong en je krijgt wat. Ik las ‘t in 茅茅n ruk uit en vond het echt een vette aanrader. Wat een bijzonder boek, wat een bizar verhaal en wat goed om dit te lezen als jonge vrouw, maar voor voor iedereen met iemand in de omgeving die kanker heeft. Echt een dikke aanrader, wat een verhaal.

IMG_9684

Verder voerde ik donderdag geen zak uit. De Cornoa-sfeer begon al wat om te slaan en helemaal toen ‘s avonds de persconferentie was geweest. Shit is getting serious…

Vrijdag: in de ochtendshow op 3FM
Toch stond ik vrijdagochtend nog vrij zorgeloos op. Ja; ik moet goed opletten met handen wassen en het is balen dat veel evenementen met 100 man niet door gaan (ik had 2 theaterbezoeken op de planning), maar ik voelde me nog vrij optimistisch over de hele situatie.

Ik stond vroeg op om langs te komen in de ochtendshow op 3FM; daar was ik samen met tv-kok Danny jurylid in de Karamel-Zeezout verkiezing van Sander van 3FM. We waren live op de radio en naderhand namen we een hysterische video op waarin we聽vreemde smaakcombinaties gingen proeven. VET gezellig was het 馃榾 Check de video hier.

DSC07465

En na die super leuke ochtend, werd de middag minder leuk. Corona domineerde nog meer dan eerder het nieuws en met de persconferentie van gister in gedachten, duizend meningen op twitter en een Janneman die aandrong dat het echt beter was, moest ik m’n verjaardagsfeestje van dit weekend maar cancelen. Pffff, wat ruk. Noem mij een idioot, maar ik hecht nou eenmaal toch wel wat waarde aan m’n verjaardag en dan was dit ook nog m’n 30e, die je normaal groots en meeslepend viert. En dat was precies mijn plan. En dat ging nu niet door, door een fucking virus. Wat een rare tijd. Ik聽weet heus dat er veel ergere dingen zijn, maar iedereen heeft recht op z’n eigen problemen toch? Ik vond ‘t helemaal ruk en het lukte me niet echt om mezelf nog ontzettend vrolijk te krijgen vandaag.

IMG_9747
Met wat kaarsjes maakten we in ieder geval e avond nog een beetje gezellig <3
IMG_9706
And so the yahtzee-battle begins…

Zaterdag: surprise!
Op zaterdag stond ik wel weer wat positiever in het leven. Dan maar eventjes alleen met Jan zijn… We begonnen onze dag met een bezoekje aan een… trapbekleder! Jaja! Als we ‘t huis niet uit mogen, dan gaan we het huis wel nog meer pimpen, haha.

IMG_9695
Waarschijnlijk bekleden we de trap met nieuwe vloerbedekking. Dit is de meest budget oplossing voor een traprenovatie!

‘s Middags besloten we lekker even naar het strand te gaan #nuhetnogkan. We wisten niet hoe de tijd zou veranderen; voor hetzelfde geld zouden we binnenkort wel echt binnen moeten blijven, dus nu nog snel maar even naar het strand. Waar het overigens echt heerlijk was <3.

IMG_9735

Aan het einde van de middag begonnen Jan en ik aan de borrel. We speelden yahtzee, toen opeens de bel ging…

4 van m’n beste vriendinnen stonden voor de deur聽met slingers, confetti en luidkeels zongen ze verjaardagliedjes voor me! We mochten elkaar niet aanraken/zoenen/knuffelen, maar wat FIJN dat ze er waren. En met z’n 6 en, in plaats van met 40 man, vierden we alsnog mijn verjaardag. Gewoon thuis, met h茅茅l erg veel verjaardagsboodschappen, van een AH bestelling die ik niet had kunnen annuleren. Ik wist dat ze vanavond zouden komen, maar dat ze allemaal tegelijk voor m’n deur stonden, liedjes zongen, slingers meebrachten en m’n huis vol confetti strooiden, was een verrassing <3.

132b0216-c20f-4a5a-98a8-121143382985

We raakten – zoals iedereen de afgelopen dagen- niet uitgepraat over de gekte van het Corona-virus, speelden Wie ben ik en hadden 茅cht een topavond.

IMG_9718

ed7e7db8-e295-4fab-9ae5-776579a04f36
Ben ik een ufo?

Zondag: niksen!
Zondag stond in mijn agenda als brakdag, maar dat viel gelukkig best mee. We sliepen uit tot een uur of 12 en hadden NIETS op de planning. Zo lekker! Dat resulteerde daadwerkelijk in een zondag vol van spelletjes, wandelingen en lasagne maken. En niets meer <3.

IMG_9752

En dat beste mensen, was mijn bewogen week 11. Hoppa!

Inmiddels is het halverwege week 12 en je kunt nu dagelijks lezen wat ik allemaal doe in deze gekke tijd.

Ik weet nog niet zeker of ik volgende week ook een Leo’s week maak; ik vermoed van niet, omdat er dagelijks al dagboeken online komen. Maar we gaan het zien. Man, wie kan nog 铆ets voorspellen in deze rare tijd; voor hetzelfde geld lig ik volgende week zwaar aan de beademing in het ziekenhuis. RARE TIJD. Maak er maar het beste van <3. Take care, blijf binnen & groetjes! 馃榾

Sponsor je聽girllll
Ja mensen, ik heb聽nog iets aan te smeren鈥 Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat聽hierrrr聽doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan.聽Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp鈥檈r is helemaal niet zo鈥檔 vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb聽netttt 35.000 volgers op聽Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m鈥檔 persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op聽Facebook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *