Kant & klaar #51: Vegetarische maaltijdsalade met biet en witte kaas van AH

Door Elske – Hee hoi! Op het moment van schrijven is het 20:05 uur en moet ik nog avondeten. Denk jij wat ik denk? Juist ja; tijd voor een kant-en-klare maaltijd! En gezien mijn tijdgebrek door de verbouwing van de laatste tijd, schrijf ik deze kant & klaar direct voor jullie uit. Recensie uit eerste hand zullen we maar zeggen 😉

Op het moment van schrijven is het de nationale week zonder vlees en daar doe ik uiteraard aan mee. Maar ook als je niet mee doet aan de (volledige) week is het fijn; veel vegetarische producten zijn dan namelijk in de aanbieding! Scheelt weer wat in je portemonnee. Ik zag dat alle vegetarische maaltijdsalades in de aanbieding waren bij de appie en nam deze met witte kaas, kikkererwten en rode biet mee. De hilariteit van dit alles? De naam en de uitstraling van de salade spraken me TOTAAL niet aan. Maar hé, alles moet getest worden, dus let’s test!

Het assortiment
Wat betreft maaltijdsalades zit het assortiment wel goed bij de Albert Heijn; mega veel keuze! Echter, de opties voor vegetariërs, en helemaal veganisten, mogen nog wel wat uitgebreid worden. Deze maaltijdsalade bestaat uit biet, witte kaas, komkommer, spinazie, rode ui, kikkererwten, gehakte amandelen en een rode bieten-dressing. Te koop voor een prijs van €4,39

De bereiding
Hier gaan we weinig woorden aan vuil maken. Wat me overigens wel opvalt is dat de inhoud van deze bak veel minder volume heeft dan andere maaltijdsalades. Wanneer ik de verpakking check zie ik dat ik dit niet mis heb; 350 gram is het totaal gewicht, waar de meeste maaltijdsalades toch zo’n 400 tot 450 gram aan gewicht hebben. Benieuwd of ik dit ook ga merken in hoeverre de maaltijd mij vult.

kant&klaar51_maaltijdsaladebiet_wittekaas_3

De smaak
De combi witte kaas met biet is erg lekker. Het zoute van de kaas met het zoete van de biet doet het bij mij altijd erg goed. Wat de kikkererwten betreft: ik weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden. Ja het is vulling, maar of ik dit nou echt lekker vind is de vraag. Ik vind het niet heel vies, maar ook zeker niet geweldig. De gehakte amandelen zijn dan wel weer een fijne toevoeging, voor zowel de smaak als de totaalstructuur.

De bieten dressing schrok mij in eerste instantie een beetje af; hoe knalroze wil je het hebben? Bij het proeven ervan bleek de smaak wel oké, dus dat viel me alles mee. Voor de beste smaak van deze salade moet je ervoor zorgen dat je steeds van elk ingrediënt wat in één hap krijgt. Maar een losse hap rauwe kikkererwten vind ik niets. Sorry.

Nog even terugkomend op de volume van deze salade. Het was qua gewicht iets minder en ik denk dat ie mij in normale doen ook daadwerkelijk minder had gevuld dan andere maaltijdsalades. Voor deze keer deed de maaltijd het wel, maar dat kwam echt alleen maar door alle mini kaassoufflés, wrap hapjes en borrelnoten die ik anderhalf uur daarvoor op een afscheidsreceptie op had. Dus wil je liever een vullende bodem voor je vervolg avondactiviteiten dan is dit geen aanrader. Misschien wel voor de lunch.

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

2 reacties op “Kant & klaar #51: Vegetarische maaltijdsalade met biet en witte kaas van AH

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *