Leo’s dagboek 16 mrt: Tijd voor iets nieuws!

Hey allemaal! Het is tijd voor iets nieuws! Dagelijkse dagboeken! Vanaf vandaag neem ik je dagelijks mee in mijn belevenissen, in deze gekke tijden van de Corona crisis. Het lijkt me leuk om je mijn dagen te laten zien; die vooral bestaan uit positiviteit en het beste er van maken. Ik wil je laten zien hoe thuiswerken voor mij werkt, hoe ik overal een positieve draai aan probeer te geven en je vooral voorzien van content waar je je even niet gestresst van voelt. Want ja; het is een vet rare tijd en ik heb er zelf behoorlijk last van. Alle negatieve en spannende nieuwsberichten grijpen me nogal aan en vooral uit medicijn voor mezelf wil ik heel graag een positief tegengeluid geven. En daar neem ik jou lekker in mee.

Maar! Het zal wel ook realistisch zijn; natuurlijk moet er ook ruimte zijn voor ellende en stress, zoals dat er normaal ook is in Leo’s week. En je moet niet vergeten; ik zit wel opeens thuis te werken (as usual) met 24/7 Jan Schulte om me heen. Hellep. Hahah ;-).

Ik heb je hulp nodig!
Dit dagboek is óók ontstaan vanuit een andere belangrijke reden en dat is; ik heb bezoekers nodig op mijn website. We hebben allemaal inmiddels wel gehoord dat deze crisis impact heeft op heel veel branches en dat ook zzp’ers er niet ongeschonden vanaf komen. Mijn inkomsten zullen hier hoe dan ook onder lijden, maar jij kan me (gratis!) helpen door flink vaak mijn website te (blijven) bezoeken. Hoe meer mensen er op mijn website komen, hoe meer inkomsten ik daarvan ontvang. Het helpt dus al als je 1x per dag een paar pagina’s op mijn website bezoekt. Lees je iedere dag mijn dagboek en check je daarna nog ff een recept? Dan help me me dus enorm! In plaats van het weekdagboek dat 1x per week online kwam.

Over dat weekdagboek gesproken… Aanstaande woensdag (morgen dus) komt er gewoon een Leo’s week online over week 11; mijn verjaardagsweek, die even anders liep dan gepland. Daarna moet ik even kijken of ik genoeg meemaak om naast een dagelijks dagboek ook nog een weekdagboek te schrijven. Ik denk het niet namelijk.. En ik hoop vooral dat je gewoon mee wil lezen in m’n dagelijkse dagboek (om de reden die ik hierboven beschrijf). Heb je hier andere ideeën over; laat je horen in de reacties hieronder.

Goed, en dan nu na een ellenlange introductie is het tijd voor m’n eerste dagboek; Leo’s dagboek van maandag 16 maart, een dag die in het teken stond van… thuiswerken XD.

Paar disclaimers:
– het dagboek zou niet elke keer zo lang zijn als deze, don’t worry 😉
– ik schrijf natuurlijk vanuit m’n eigen perspectief; ik werk zelf al jaren thuis en nu zit jan (die normaal een kantoorbaan heeft) erbij. Ik snap dat er andere mensen zijn die in hele andere situaties verkeren
– natúúrlijk sta ik stil bij alle mensen die echt onder dit virus te lijden hebben. Daar denk ik aan, maar wil ik op mijn plekje van het internet niet te veel aandacht aan besteden, omdat dat overal al uitgebreid (en terecht) wordt gedaan.

Leo’s dagboek, maandag 16 maart
Ik werd wakker vól energie. Zo, dat had ik niet verwacht. Dit weekend had ik me afwisselend behoorlijk ellendig gevoeld en zondagavond al riep ik vriendinnen en Jan op om me vooral lastig te vallen met positieve content (alle grappige memes die rondgingen) en minder met alle ellendige nieuwsberichten. Ja, de situatie ís kut, maar als je al gevoelig bent voor paniekaanvallen wil je niet ook nog de hele dag allemaal stress-prikkels krijgen van spannende berichten in deze rare tijd.

Zondagavond had ik bedacht dat ík in ieder geval mijn rol zou gaan innemen als positief mens en dus vooral positiviteit wil verspreiden online. En daarvoor had ik allemaal dingen bedacht, waar ik maandagochtend mee aan de slag ging.

Schermafbeelding 2020-03-17 om 10.02.25
Eén van de dingen waar mensen al-tijd blij van worden (en ikzelf vooral): KATTENCONTENT! En dus vroeg ik m’n volgers op Instagram.com/DePoezenPodcast om foto’s in te sturen van hun thuiswerksituatie, met kat. En man, daar werd echt massaal op gereageerd! Ik heb denk ik wel 100 berichten gehad en iets van 30 stories geplaatst en blijf dat de komende dagen doen. Hier word je oprecht ZO vrolijk van. Katten zijn idioten, helemaal als je thuis probeert te werken :D.

Ik stond om 9 uur op, samen met Jan, deed aan Intermittent fasting (doe ik wel vaker; dan ontbijt ik pas rond 11 uur ‘s ochtends, wat prima kan als je thuis werkt) en ging meteen aan de slag op ons thuiskantoor. Jezus, wat ben ik blij dat we die onlangs af hebben gemaakt :D. (-> tip van de pro; als je nu dus dat linkje aanklikt, dan heb ik een extra bezoek op mijn website en daar worden mijn adverteerders blij van :D).

Corona content
Ik begon m’n dag met “corona-content”, zo staat het letterlijk in m’n agenda. De wirwar aan ideeën die ik zondagavond had bedacht, ging ik nu gestructureerd uitvoeren. Let’s do this! 😀

In Photoshop maakte ik insta stories met; tips voor thuiswerken, tips voor toffe podcasts die je kunt luisteren, tips voor boeken die je moet lezen (en auteurs die ook wel een steuntje kunnen gebruiken) en recepten die je nu in alle rust en tijd kunt maken. Daarna schreef ik 2 uitgebreide blogs: 10 recepten waar je nu eindelijk tijd voor hebt en 10 tips voor thuiswerken. Dat doe ik immers al 3 of 4 jaar en ik weet inmiddels vrij goed hoe je dit het beste kunt doen. (Lees vooral ook even de bonustip, dit is echt The Best). 😀

Lekker naar buiten!
Daarna was het tijd voor lunch en een wandeling. Want hooooolymooooly wat is het lekker weer! YES! Dit is qua thuiswerken wel echt de allerbeste omstandigheid; als het licht is in huis, is het al een meer inspirerende omgeving om in te werken. Yay! En met thuiswerken heb je dus alle vrijheid om gewoon even naar buiten te gaan, waar je dat tijdens je kantoorbaan misschien veel minder zou doen? Op naar buiten dus!

Jan en ik wandelden een rondje door de wijk; iets wat ik heel vaak doe overdag, maar hij veel minder. En dat vind ik ook gewoon tof; zo leert hij ook steeds beter onze buurt kennen, waar we nu precies een jaar wonen. Yes!

We liepen even langs de bakker waar we 2 pizza-broodjes scoorden (de rest van het brood was allemaal op #mensenstopmethamsteren) en liepen terug via De Bolwerken Park. Zó mooi.

Schermafbeelding 2020-03-17 om 10.01.50

Schermafbeelding 2020-03-17 om 10.01.58

Tijd voor tosti’s!
‘s Middags gingen we allebei weer aan het werk thuis. Ik hield me bezig met nog wat extra Corona-content (o.a. dit om mijn boek te promoten, want hallo; als er een moment is dat geschikt is voor TOFFE TOSTI’S dan is het wel het moment dat half Nederland thuis aan het werk is, haha), beantwoorde mails en schreef een recept uit voor echt geniale lasagne. Maar die komt nog online.

Ook verstuurde ik ‘s middags een kaartje via Cor.omapost! Jullie kennen Omapost inmiddels wel toch? Die hebben nu de ludieke website cor.omapost.nl gelanceerd, zodat je een kaartje kan sturen aan je opa of oma die waarschijnlijk veel alleen zit op het moment. Vet gaar! Beppe kreeg van ons een kaartje, vanuit ons kantoor aan huis :D. Donderdag wordt ‘ie bezorgd <3.

Schermafbeelding 2020-03-17 om 10.02.06

Schermafbeelding 2020-03-17 om 10.02.16
Borreltijd! Toastjes met brie op maandag; waarom niet? 😀

‘s Avonds aten we lasagne, speelden we yahtzee (we zijn een flinke battle aan het aangaan en willen iedere dag een potje doen)(ik ben echt keihard aan het winnen trouwens; love dit spel) en keken we DWDD en de speech van Rutte, die ik echt top en duidelijk en enigszins geruststellend vond. Morgen een nieuwe dag. Let’s do this!

Schermafbeelding 2020-03-17 om 10.01.39

Hoe gaat het met jou? <3

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

35 reacties op “Leo’s dagboek 16 mrt: Tijd voor iets nieuws!

 • Lisette zegt:

  Heel blij met de positive vibes! Zelf ook mega gevoelig voor al die negatieve prikkels en dan is dit een welkome afleiding. ( naast friends en de Sims????)

 • Lieselotte zegt:

  Hey Leo,
  Wat ontzettend fijn dat je dit doet!! Ik ga het ook zeker allemaal lezen want ik wordt er echt happy van 🙂
  Heb je misschien wat tips voor concentratie probleempjes? Mijn gedachten dwalen steeds af naar deze stomme situatie, en het maakt mij echt veel te on-productief! Misschien heb je tips 🙂
  Groetjes!!

  • Oeeh zeker! Zorg dat er zo min mogelijk afleiding is:
   – zorg dat je je huis opruimt in de ochtend; liever ‘s ochtends daar even tijd in stoppen, dan daar steeds door afgeleid worden
   – leg je telefoon weg als dat kan, zodat je niet steeds social media dingen hebt; en zet je notificaties uit!
   – maak een realistische planning, zodat je weet wat je wanneer en in welke tijd wil doen
   – zet maximum concentration playlists aan; dat is vaak klassieke muziek waardoor je niet afgeleid wordt
   – zorg dat je genoeg pauzes hebt, waarin je de dingen kan doen die je normaal van je werk houden. Bijvoorbeeld ieder uur een kwartiertje pauze, als je dat nodig hebt.

 • Rosemarijn zegt:

  Heel leuk! Ik zal lezen en reageren en scrollen, dat is de bedoeling toch? 🙂 Leuk als je laat zien wat je doet, eet, ziet en tegenkomt online! Heb er helemaal zin in, mega leuk plan Leonie!

 • Janneke zegt:

  Jaaa, heel leuk! Positive vibes zijn juist nu ook nodig! Ik lees mee en doe voor het avondeten ook dagelijks inspiratie op 😀

 • Juliette zegt:

  Hartstikke leuk! Ik ga je elke dag even supporten door je website door te scrollen tijdens m’n toilet breaks ???? Nog een idee voor extra inkomsten: elke dag op je story een tosti van de dag posten, met een link naar t recept die al op je website staat. Weinig werk en zorgt weer voor wat inkomsten ???? plus mensen hebben wat meer tijd voor lekker eten maken zoals je al zei, dus ook tijd voor een lekkere lunch maken!

 • Super leuk, dagelijks Leo’s dagboek! Kijk regelmatig op je site, dus dat klikken komt helemaal goed.. Staan de tips voor toffe podcast en boeken al online? Anders wacht ik gewoon rustig af hoor:)!

 • Ooohh yahtzee for president!
  Ik word hier wel blij van: elke dag een beetje afleiding (ja ik heb anders ook te snel last van een paniekaanval)
  Verder is mijn situatie niet heel anders dan normaal… Ik zit helaas werkloos thuis, en nu iets langer omdat mijn baan bij de Apenheul nog niet start (de Apenheul zou eigenlijk 4 april open gaan, maar dat gebeurt dus nu later)
  Mijn bankrekening en het gezinshumeur hier thuis hopen dat het niet veel te lang gaat duren maar goed 🙂
  Thanks voor de positiviteit enneh yahtzee is dus ook heel leuk om een rijtje per keer te spelen met de extra regel dat je op volgorde van boven naar beneden of omgekeerd doet, of eerst alle bovenste, daarna alle onderste vakjes 🙂 (bijv. als jij begint dan moet je eerst enen gooien, daarna Jan enen, jij tweeën, hij tweeën etc. die bonuspunten haal je op die manier dus bijna nooit, maar hilariteit gegarandeerd 😉 )

 • Jeeeeej wat leuk dat je elke dag een dagboek gaat plaatsen! Ik kijk elke week namelijk weer uit naar je weekdagboek 😀 Mijn vriend en ik zijn ook thuis aan het werk sinds vorige week. Normaal hebben we allebei een uur reistijd van werk naar huis en dan hebben we niet altijd zin om nog uitgebreid in de keuken te staan. Maar nu we thuiswerken hebben we natuurlijk geen enkel excuus meer, dus ik ga je site eens doorspitten op lekkere recepten. Heb jij meteen weer extra clicks 😉

 • Janique zegt:

  Jaaaa I ain’t complaining! Moet ook thuiswerken en merk dat ik de afwisseling van af en toe een grapje Of gesprek met je collega’s wel een beetje mis (hoewel vriendlief ook thuis is, dus dat is ook wel gezellig!) Dus elke dag een klein dagboekje is een mooie afwisseling ????????

 • Super leuk dit en dat je probeert positief te blijven. Ik lees ze graag en heb een paar keer doorgeklikt! Hier alles wel prima. Zit al 5 weken thuis ( kinkhoest) en ben 15 weken zwanger, dus probeer alle sociale contacten sowieso al te vermijden. wel balen dat de lockdown kwam nadat ik al zo lang thuis zat en op moment dat ik me eindelijk weer beter voelde. Maar… het is wat het is! Gelukkig kan ik wel 8 uur per dag thuiswerken. Dus dat is afleiding!

 • Leuk een dagelijkse en positieve blog! Het artikel met recepten waar je nu dan eindelijk tijd voor hebt was ook al zo’n goed idee. Keep up the good work in deze tijden en ik klik zeker nog even door 🙂

 • Wellicht een leuke tip; als mn vriend en ik een serieuze yahtzee battle willen doen dan doen we 3 (of 6!) rijtjes in één game! Eerste rijtje van boven naar beneden; op volgorde dus. Tweede rijtje van onder naar boven op volgorde en de derde is willekeurig (dus zoals gewoon Yahtzee). Let the games begin!

   • Wietske zegt:

    Jaaa yathzee met 3 kolommen is nog leuker! Je gebruikt in één spel drie kolommen op een yathzeevel. Je mag met elke beurt/worp dus een vakje in 1 vd 3 kolommen afvinken, alleen komen er een paar beperkingen bij, waardoor je echt tactisch moet gaan spelen. Kolom 1 mag je bijv alleen van boven naar beneden invullen, dus aan het begin alleen een worp met 1en. Heb je een worp met 1en ingevuld, mag je pas het vakje achter de 2 invullen en zo ga je het rijtje af. Bij kolom 2 geldt de regel andersom dus van onder naar boven invullen op volgorde, en kolom 3 is vrij, zoals bij het standaard spel.

 • Ik vind het fantastisch hoe je een positieve draai probeert te geven aan deze situatie!! en word altijd super blij dat je blogs en hoop bij te dragen aan je inkomsten door deze dagelijks te (blijven) bezoeken.
  Veel liefs uit het oosten.

 • JAAAAAAAA elke dag Leo! Dit maakt deze periode wel echt een stukkie lichter, love je dagboeken sowieso al en ik ga je website echt goed spammen ???? Liefde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *