Kipkluifjes in zoete saus met rösti’s en spinazie

Goedemorgen! Gisteravond had ik eeeeecht zin in kipkluifjes. Maar dan wel in een lekkere marinade/saus. Een tijdje geleden had ik een goede poging gedaan, maar dat was toch nog niet helemaal zoals ik het wilde, dus gisteravond deed ik een nieuwe poging. En man, was werd dit lekker. Klaar voor heerlijke kippetjes? Read on!

Nodig voor één persoon: 4 gekruide kipkluifjes – een flinke scheut ketjap – rauwe spinazie – rösti’s – appelmoes – zout

Schenk een flinke scheut ketjap en een snuf zout bij de (gekruide) kipkluifjes en laat dit zo lang mogelijk staan. Laat vervolgens een pan met een laagje olie op het vuur warm worden en bak de kipkluifjes daar een minuut of 10 in, zonder ze heel veel te keren. Het is de bedoeling dat ze niet per se gaar worden, maar wel een knapperig randje krijgen. Doe de kipkluifjes vervolgens in een ovenschaal en giet er nog wat extra ketjapo ver (of gebruik het residu uit het bakje waar ze net in lagen met een laag ketjap). Zet dit nog een minuut of 10-15 in de oven, zodat de kippetjes gaar worden. Eventueel met een laagje aluminiumfolie over de ovenschaal zodat de kippen niet verbranden. En eventueel op het einde heel even op grillstand, zodat ze lekker knapperig worden aan één kant.

Bak in de tussentijd de rösti’s in de pan, oven of Airfryer. Ik koos natuurlijk voor die laatste optie, want Airfryers werken echt fantastisch voor dit soort producten. Véél beter dan de oven en veel minder vettig dan wanneer je het frituurt of bakt in een pan met olie. Nice!

Serveer de kippen vervolgens op een flinke laag spinazie (rauw) en schenk er vooral nog een klein beetje van de saus overheen. Rösti’s met appelmoes erbij en eten maar! Het lekkere vind ik dat de rauwe spinazie naarmate je eet een beetje gaar wordt van de saus van de hete kippetjes die erop liggen en dat is echt heerlijk. Goed gelukt. Vet heerlijk. Enjoy!

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Kipkluifjes in zoete saus met rösti’s en spinazie

  • Hi, ik heb ook eens rösti in de Airfryer gemaakt maar ze bleven gigantisch aan het mandje plakken! Had jij daar geen last van? Ik trok ze uiteindelijk kapot bij het verwijderen uit de mand. Tips om dat te voorkomen?

    Groetjes, Tessa

      • Niet al te veel te gelijk. Weet niet meer op hoeveel graden. Was namelijk een tijdje geleden. Maar ik zal het nog eens proberen. Wellicht dat mijn temp iets lager was, 180 maar 200 lijkt me beter. Krokant korstje dus niet plakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *