Shoarma pizza’s met aubergine en avocado

Goedemiddag! Gisteravond had ik zin in Shaorma. En dat mag eigenlijk niet, want het was vegamaandag. Maar toen heb ik er Shoarmaandag van gemaakt en mocht het opeens wel. God, hoe de wereld toch kan werken hè.

Shoarmaandag dus. Ik maakte een tortizza (tortilla-pizza) en belegde die rijkelijk met ingrediënten. Dit resulteerde er in dat het eindresultaat niet als een pizza te eten was, maar eerder als wrap, maar hey; no biggie. Let’s wrap!

Nodig voor één persoon (grote portie): 2 wraps – 250gr shoarma – 1/2 avocado – 1/2 aubergine – 1 potje tomatenpuree – wat geraspte kaas – knoflooksaus

Bak de shoarma in de pan totdat het een beetje verkleurd is en niet super rauw meer. Smeer de wraps in met tomatenpuree. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en grill deze even tussen een tosti-grill zodat ze gaar worden.

Beleg de tortilla met aubergineplakjes, plakjes avocado, de gebakken shoarma en top af met wat geraspte kaas. Zet de tortizza 10-15 minuten in de oven. Hij is klaar zodra alle kaas gesmolten is en een beetje bruin begint te kleuren. En de bodem moet hard en knapperig worden. Mjam!

Doe er dan flink wat knoflooksaus bij et voilà: een dikke maaltijd op maandag. Mennn, wat at ik heerlijk. Wel veel, maar wel #allesop. Nice!

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Shoarma pizza’s met aubergine en avocado

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *