Hotspot: Hennequin & To in de Amsterdamse Pijp

Hoi! Ben jij ook gek op (betaalbare) champagne en lekker uitgebreid uit eten gaan? Mooi. Dan heb ik vandaag weer echt een toffe hotspot voor je. Het gaat om restaurant/champagnebar Hennequin & To en het is GEWELDIG. Niet alleen omdat het eten en drinken goed is, óók omdat dit restaurant bedacht en opgezet is en gerund wordt door twee super jonge en leuke ondernemers. Echt, ik ben zó fan!

Op een woensdagavond streek ik – op uitnodiging- met boyfriend Jan neer bij Hennequin & To aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. Van te voren verwachtte ik een beetje een suffe tent waar ik niet helemaal thuis zou horen (je weet wel; een champagnerestaurant klinkt gewoon chic en niet gewoon waar leonie van houdt), maar na een beetje research werd ik steeds enthousiaster.

Hennequin & To is opgericht door Pascal (27 jaar oud) en Toby (25 jaar oud) en is sinds begin dit jaar open. Het idee voor het restaurant begon twee jaar geleden in Frankrijk, toen ze een bezoek brachten aan de champagnestreek. De champagne van Hennequin is zó lekker en vrij goedkoop, dat ze die absoluut naar Nederland wilden halen. En waarom dan ook niet een restaurant erbij runnen?!

Ik vind het echt rete stoer dat twee nog zulke jonge mannen, zo’n grote zaak in Amsterdam durven op te zetten. Alleen daarom al petje af.

hennequin1

Maar! Niet alleen dat is tof. Ook het eten is absoluut fantastisch. Als aperitief namen Jan en ik natuurlijk oesters. En man, wat smaakten die goed.

Als voorgerecht bestelde Jan de steak tartare (we moesten vechten om wie ‘m mocht bestellen; zijn er allebei echt GEK op) en ik ging voor de salade met bietjes en roquefort (wat een TOP combinatie). Beide gerechten waren om door een ringetje te halen en zo verschrikkelijk lekker. Vooral die steak tartare, die geserveerd wordt met een eitje dat op 63C gekookt is; en dat komt nogal nauw, want zo vertelde Toby, op 62C en 64C mislukte het eitje, maar op 63C was het perfect. En perfect was het zeker. Héérlijk.

hennequin2

hennequin3

Als tussengerecht bestelden we kalfszwezerik. Ik ben nooit zo’n held met orgaanvlees en heb mijn stukje dan ook aan een dankbare Jan gegeven, maar ik moet wel toegeven dat het echt lekker was. Ik kan dan alleen niet in m’n hoofd uitschakelen dat ik op een orgaan aan het kauwen ben,  dus ik skipte dit hapje even. Overigens werd de kalfszwezerik geserveerd met oesterzwammen, witlof en whiskystroop en mijn hemel, dat was echt verrukkelijk.

Als hoofdgerecht bestelde ik de zeewolf die op Japanse wijze bereid was en Jan ging voor de hertenbiefstuk. Ik had nog nooit hert gegeten, maar volgens Jan stond deze hertenbiefstuk in zijn top 3 beste hertenbiefstukken ooit. En man, wat was dit inderdaad verrukkelijk. Het vlees was echt zo ongelofelijk mals en zo smaakvol. Bovendien was de hoeveelheid echt heerlijk én lag het maaltje er mooi bij. En ook de cantharellen en rode wijnsaus waren super smaakvol en rete heerlijk. Man o man.

Mijn zeewolf was ook top, maar viel in het niet bij de hertenbiefstuk. Als je hier gaat eten, dan ben je haast verplicht om lekker voor die hertenbiefstuk te gaan. Zo goed!

hennequin4

hennequin5

Bij het dessert hadden Jan en ik wederom moeite om te kiezen. Ik wilde eigenlijk de creme brûlée (want: crème brûlée), maar volgens Toby moesten we gaan voor het heerlijke chocoladetaartje en het toetje in martiniglas waarvan ik de naam vergeten ben. En oh oh oh; als de chef én de restauranteigenaar je iets aanraden, dan moet je het nemen en dan krijg je geen spijt. Mijn hemel, deze toetjes. Wat verrukkelijk. Zo veel smaak, zo veel structuur, zo veel heerlijkheid. Een perfecte afsluiter van een perfecte avond.

Overigens hebben we natuurlijk ook de wine paring gedaan – die écht heel erg goed was- en natuurlijk champagne gedronken bij de oesters (oké en misschien ook eentje voorafgaand aan het diner aan de bar). Jan en ik zijn allebei vet fan geworden van dit restaurant. Het concept is goed, de inrichting top, de keuken fantastisch, de champagne verrukkelijk (en betaalbaar, voor champagne) en de mannen die erachter zitten maken het helemaal tot een goed verhaal. Ik raad iedereen in m’n omgeving (that includes you) aan om hier binnenkort een hapje te gaan eten. Gewoon gaan!

hennequin8

En qua kosten? Precies wat je er van verwacht. Het is geen restaurant met studentenprijzen, maar het is dan ook geen studentenvoer wat je krijgt. Voor de hertenbiefstuk betaal je €22 en voor de champagne geloof ik €7 of €9 per glas.

Kleine bonustip: je kunt de champagne ook los bestellen via deze website en dat zou ik zeker doen, want ik heb echt nog nooit zo’n lekkere champagne gedronken (ik overdrijf niet) en hij kost ‘slechts’ €35 per fles (en dat is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Moët!).

Zo. Dat was mijn fan-verslag van Hennequin & To. Ik wens en gun Toby & Pascal echt zó veel succes met dit restaurant. Dat het maar iedere avond vol zit en meer mensen kunnen genieten van de heerlijkheid van Hennequin & To. Jan en ik komen zeker nog eens langs. <3

Vanaf nu is mijn derde boek te reserveren!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en komt in November uit. Het kost €14,95 en is vanaf dan verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com. Bij Bol.com kun je het boek nu al reserveren! Doe dat hierzo, dan ben je de eerste die het boek ontvangt.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Hotspot: Hennequin & To in de Amsterdamse Pijp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *