Kant & klaar #9: Tagliatelle Pesto Verde (pasta pesto) van de Lidl!

Door Elske – Goedemiddag! Vandaag neem ik je weer mee in een kant-en-klaar recensie. Dit keer belandde ik bij de Lidl, om daar het assortiment eens te bekijken. Benieuwd hoe dat was? Lees mee!

Het assortiment
Het assortiment kant-en-klare maaltijden bij de Lidl is niet ruim, maar ook niet klein. Ik liep een beetje rond, te oriënteren op welke maaltijden ze in de schappen hebben en waar ik vanavond zin in had. Zo kwam ik maaltijdsalades tegen (saai) en liep ik tegen quiches aan (prima, maar lange oventijd) die er lekker uit zagen. Vervolgens kwam ik bij het koelschap voor verse pizza’s, pasta’s en Aziatische maaltijden zoals foe yong hai, nasi en babi bangang. Mijn oog viel echter op de verse pasta’s: veel groentes! Bijzonder wel voor een kant-en-klare pasta. En leuke varianten; naast deze tagliatelle met pesto en kaassaus, hadden ze bijvoorbeeld pasta tricolore met gorgonzola-saus, een pasta met salami of pasta carbonara. Mijn keuze moge duidelijk zijn: de vegetarische Tagliatelle met groene groenten, pesto en kaassaus ging met mij mee naar huis! Overigens scoorde ik deze Kant & klaar voor 3,49 euro, wat ik in eerste instantie duur vond, vergeleken met de andere maaltijden die de Lidl in het schap heeft. Maar toen bedacht ik me dat ik voor een soortgelijke maaltijd bij de Appie makkelijk 5 euro neer leg, en toen was ik weer tevreden met mijn keuze.

kant_klaar9pastapesto1
Bakje groente

De bereiding
Deze maaltijd kan je alleen in de magnetron bereiden. Je prikt gaatjes in het folie en zet hem voor 5 minuten op 700 Watt. Daarna roer je de pasta door en is ‘ie klaar om te eten!

kant_klaar9pastapesto2
Lekkere close-up wel

De smaak
Dat de maaltijd uit veel groen bestond hadden we al gezien, maar daardoor vroeg ik mij wel af waar toch die pesto en kaassaus verstopt zaten. Nou, die bleek wat onderop te zitten. Na goed roeren kwamen beide naar boven, net als wat pijnboompitjes en tomaatjes. Chill! Ook ruikt het echt lekker; net als wanneer ik zelf pasta pesto maak. En de smaak… die is gelukkig net zo! Echt lekker dit en doet niets af voor mijn variant van een verse pasta pesto, plus wat extra groente. De pasta smaakte ook vers en niet plakkerig, zoals je wel eens hebt met die magnetron maaltijden.

kant_klaar9pastapesto3

Dikke aanrader voor wanneer je zin heb in een lekkere kant-en-klare pasta pesto en daarbij nog wat groentes binnen wilt krijgen. En voor deze prijs is deze maaltijd helemaal goed te doen! Ook de portie was prima. Ik at er nog een broodje bij, maar dat had helemaal niet gehoeven. Prima maaltijd zo!

Haal jij wel eens een kant-en-klare maaltijd van de Lidl en wat is jouw favoriet? Let me know!

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Wij óók! Check ons via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

6 reacties op “Kant & klaar #9: Tagliatelle Pesto Verde (pasta pesto) van de Lidl!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *