Rode curry met gamba’s

Door Elske – Hallo daar! Gisteren gaf ik een etentje voor vriendinnen met voor-, hoofd- en nagerecht en ik wist één ding zeker: dit keer ging ik het niet te moeilijk voor mijzelf maken. Ik wilde iets maken dat makkelijk vooraf te bereiden is, dat iedereen lust en dat ook nog iets extra’s heeft. En zo kwam ik op deze rode curry. Ik verving de kip, die ik normaal gebruik, voor gamba’s en tadaaa: een prima, lekker, en vooral makkelijk recept ontstond.  Klaar voor? Let’s curry!

Voor 4 personen: 300 gram gamba’s *- 400 gram Japanse wokgroenten met champignons en peultjes – 1 bakje rode curry pasta – 200 ml kokosmelk – 1 teentje knoflook
* ik had een grote zak uit de vriezer van 500 gram en deze gamba’s zijn ontpeld, maar niet voorgekookt

Haal de gamba’s uit de vriezer en laat ze ontdooien. Ik vul daarvoor vaak een grote bak met koud water en laat ze hierin ontdooien. Wanneer ze ontdooid zijn kan je beginnen met het maken van je curry.

Doe wat olie in een (wok)pan, pel de knoflook, pers deze boven de pan uit en voeg ook de gamba’s toe. Bak tot de gamba’s  roze kleuren. Haal ze meteen uit de pan (je wilt ze niet door laten bakken; dan worden ze te gaar), doe ze in een kom en zet even weg.

Bak in dezelfde pan (voeg wat extra olie toe wanneer nodig) de wokgroenten gaar. Voeg dan eerst de gamba’s en daarna de currypasta toe. Roer goed door zodat alle groentes en gamba’s omhuld zijn in wat curry en voeg dan ook de kokosmelk toe. Roer door en laat op laag vuur even pruttelen. Klaar 😀 Ik serveerde dit met rijst en wat flat bread, zodat het een volledige maaltijd werd.

Het chille aan deze maaltijd is dat wanneer je de curry hebt gemaakt je het vuur uit kunt draaien en op kunt warmen wanneer je bezoek er is. Dan hoef je alleen nog maar de rijst te koken en dat is zo gebeurd. Mijn tafelgenoten waren allemaal te spreken over dit gerecht en ikzelf ook 😀 Score!  Wat is jouw favoriete curry?

curry_gambas

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Leo óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *