Kant & klaar #6: Lasagne met ricotta en spinazie van de Ikea?

Door Elske – Hee jij! Daar ben ik weer met een kant-en-klaar recensie en deze komt niet uit een supermarkt waarvan je kant-en-klaar maaltijden zou verwachten. Wat zeg ik; het komt niet eens van een supermarkt, maar van een bouwmarkt. En wel een hele bekende, namelijk de Ikea! Ik kan daar dus nooit weg gaan zonder ook even een kijkje te nemen bij de food-afdeling (en een hotdog of froyo te scoren) bij de uitgang. Dat de Ikea niet alleen meer bekend staat om haar woon-artikelen, maar ook om haar Zweedse gehaktballetjes en Daim-taart (met kak) wisten we al langer dan vandaag, maar dat ze er ook kant-en-klare maaltijden verkopen was nieuw voor mij. En eerlijk gezegd was ik een beetje sceptisch.. Of dat terecht was? Dat lees je hieronder!

Het assortiment
De ikea heeft (voor zover ik heb gezien) verder geen uitgebreid assortiment aan volledige kant-en-klaar maaltijden. Ik vond twee soorten lasagne in het vriesvak in de smaken Bolognese en spinazie-ricotta. In eerste instantie vond ik het jammer dat het beide lasagnes waren, want ik had natuurlijk al de lasagne van de Aldi voor jullie getest. Aan de andere kant: nu kon ik het wel mooi met elkaar vergelijken. Ik koos voor de spinazie-ricotta variant, omdat in mijn vorige lasagne ook (een schrale hoeveelheid aan) spinazie zat. Verder bestaat de lasagne uit lasagnebladen (duh), ricotta, gouda kaas en tomatensaus en dat maakt hem vegetarisch. De lasagne heeft een zeer schappelijke prijs: voor €2,50 is ‘ie van jou! Daarvoor hoef je het in ieder geval niet te laten, nu de smaak nog..

kant-en-klaar-ikea-2
Ziet wel een beetje pips deze lasagne, niet?

De bereiding
Je kunt de lasagne op twee bereiden: zowel in de oven als in de magnetron. De vorige keer koos ik voor magnetron en ik was nu wel benieuwd of het anders zou smaken wanneer ik het in de oven zou doen. Voor 30 minuutjes op 220 graden, let’s test!

kant-en-klaar-ikea-3
Dat ziet er al beter uit!

De smaak
Oke, toegegeven: het plaatje op de verpakking ziet er altijd aantrekkelijker uit dan in real life. Maar het was wel erg lekker! Goede hoeveelheid spinazie, lekkere romige bechamelsaus en een goede laag kaas bovenop. De ricotta kon ik niet terugvinden, maar dat zal wel achtergebleven zijn aan de overload van de rest. Eindconclusie: deze lasagne is goed te doen, zeker gezien de prijs van €2,50. Voor die prijs kan je het jezelf gerust makkelijk maken vanavond. MAAR als ik moest kiezen tussen de lasagne van de Aldi of deze van de Ikea, dan zou ik zeker voor die van de Aldi gaan. Daar zat toch net wat meer smaak aan en die was ook nog eens goedkoper én wat makkelijker te halen in de buurt.

Kende jij de kant & klaar lasagne van de Ikea al? Of heb je een andere favoriet van de Swedish food market ? Ben heel benieuwd!

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Kant & klaar #6: Lasagne met ricotta en spinazie van de Ikea?

  • De aardappelgratins / taartjes vind ik prima te doen, en ook de Zweedse kaas is erg lekker. De diepvries garnalen vond ik dan weer een afknapper, die zaten vol met kuit, wat je er eerst af moest peuteren alvorens ze te kunnen pellen…… brrrr!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *