Leo’s week 6: van awardshow tot tuincentrum en van Noord Groningen tot EditieNL, wat een topweek!

Hoi allemaal! Welkom bij mijn dagboek van de afgelopen week! Het was echt zo’n mega fijne week; ik ben op food tour gegaan door Groningen (vet mooi man), was liefdevol met familie, heb meegewerkt aan een televisie-item, ging naar een awardshow, was mega trots op mezelf, deed yoga aan de Loosdrechtse plassen en meer. Het was echt een TOP week. En ik ga je er nu alles over vertellen.

Kopje gemberthee met sinaasappel (#fuckdekeelpijn) erbij en gaan! Dit was mijn week 6:

Maandag: Op televisie!
Ik begon m’n week in de spotlights; ’s ochtends moest ik een foto maken voor een campagne en dat deed ik met m’n fotolamp en camera op zelfontspanner. Het was vrij hilarisch, want ik had deze foto al eerder gemaakt, maar hij moest nét een beetje anders. Dus exact dezelfde setting (koffiekopje hier, drankje daar, etc), maar dan beter. Haha!

IMG_5351

’s Middags stond ik wederom in de spotlights, want EditieNL kwam langs voor een item over kipnuggets! Vandaag was het nieuws naar buiten gekomen dat McDonald’s tijdelijk zonder kipnuggets zou zitten en EditieNL vroeg mij om een tof kipnuggets recept.

IMG_5390

’s Avonds in de uitzending zat een stukje van 10 seconden en het hele item kun je hier online terugkijken. Leuk!

Dinsdag: Foodtour door Groningen
Op dinsdag stapte ik vroeg in de auto om samen met Laura naar Groningen te rijden. Lau schrijft, na haar Amsterdam kookboek, nu een Nederlands kookboek met allerlei recepten van typische streekgerechten, gemaakt met lokale producten. Ik ging dinsdag en woensdag met haar mee op pad (als chauffeur, side kick en wing man) langs allerlei toffe adressen waar ik anders nooit zou komen.

Zo at Lau een eierbal bij Cafetaria de Koning in Groningen stad, struinden we over de Vismarkt, bezochten we een bakkertje in Grijpskerk en eentje in Tolbert. En meer van dat soort dingen.

IMG_5419

grunn

Aan het einde van de dag streken we neer voor een wijntje bij Barrel; de wijnbar in Groningen die onlangs is verkozen tot beste wijnbar van Nederland. Vet lekker man. Echt een leuke plek met fantastische wijnen <3.

IMG_5435

’s Avonds aten we een hapje met Wilbert bij Block & Barrels (vanwege het vlees van een bepaalde koe dat ze daar serveren) en daarna sliep ik bij Sas en Yor. Sas kan echt ieder moment bevallen van de tweede, dus dat was best wel speciaal; om nog even zo op ’t laatst van de zwangerschap een avondje met m’n zus te zijn én natuurlijk was het spannend of ze niet ’s nachts opeens zou bevallen, als ik daar zou zijn.

Ik schrok ’s nachts drie keer wakker met het idee OMG GEBEURT HET, maar er was natuurlijk niets aan de hand. En nog steeds niet. Afwachten dus…….

Woensdag: Chillen met Oscar en vét trots op mezelf
Op woensdagochtend werd ik al vroeg gewekt door Oscar die hele verhalen te vertellen had aan tante Leo. Vet gezellig :D.

Om half 9 zaten we al te kleien aan tafel, wahaha.

IMG_5442

Nadat Lau me had opgepikt bij Sas reden we weer verder door de provincie Groningen. We hadden een super inspirerend gesprek bij een boer he-le-maal op het puntje van Noord Groningen (en hebben zelfs nog even naar de zee gekeken), aten verrukkelijke Groninger mosterdsoep, bezochten nog een bakkertje in the middle of nowhere en eindigden onze dag bij een chef van een restaurant ergens in de provincie Groningen. Om een uurtje of 4 tuften we weer naar huis en om 6 uur was ik thuis.

middle
Kijk: middle of nowhere

mosterd

En mennnn wat was ik TROTS op mezelf. Ik vind autorijden echt behoorlijk spannend altijd en nu moest ik helemaal in m’n eentje (Lau heeft geen rijbewijs) naar Groningen rijden (ik vermijd de ring Amsterdam altijd, maar dat kon nu echt niet) over de snelweg (die vermijd ik ook het liefst) en op de terugweg kwamen we in het donker (!), in de regen (!), in de spits (!) op de ring Amsterdam (!) en ik heb het allemaal vet goed gereden. Zo trots! 😀 Je moet weten; ik lees op dit moment een boek over rijangst. Zo serieus is m’n angst #help. Maar door het vaak te doen, gaat het beter. Yay!

Donderdag: werken & naar een awardshow
Op donderdagochtend werd ik wakker met een flinke to do lijst. Want ik mag het dan vrij rustig hebben, als je twee dagen echt niets doet, dan loopt m’n mailbox toch al snel weer vol met van alles en blijven er toch echt dingen liggen. Zoals m’n weekdagboek, die een dag te laat online kwam ;-). Maar ik vond het wel lekker; weer ff een beetje drukte.

IMG_5460

Op donderdagavond hadden Jan en ik iets leuks op de planning; ik was uitgenodigd voor de 100% NL Awards (geen idee waarom; ik denk als relatie?!) en dat was echt veel leuker dan ik had verwacht. Jan en ik hebben echt een topavond gehad.

IMG_5503

We stonden op het artiestendek tussen allemaal bekende Nederlandse artiesten en daar was echt een gezellige sfeer. Voor ons speelde de awardshow af en ook dat was gewoon wel tof om mee te maken. We hebben ons echt opperbest vermaakt en gingen om een uurtje of half 11, tijdens het mini concert van Ilse de Lange, weer naar huis. Leuk avondje!

Vrijdag: pedicure en avondje voor mezelf
Omdat ik op donderdag echt knetter veel had gedaan, hoefde ik op vrijdag weer even niet zo heel veel (en ik had ook niet echt heel veel zin). En dus plande ik voor mezelf lekker een pedicure. Dat was hard nodig <3.

edi

’s Avonds was ik alleen thuis en die gelegenheid greep ik aan om vét veel curry te maken, een serie te binge watchen en snacks te vreten. Heer-lijk.

IMG_5563
Serieus: deze rijstcrackertjes zijn ZOOOO lekker. Gewoon van de ap!

Zaterdag: yoga in Loosdrecht en geweldig tuincentrum
Op zaterdag moest ik wederom m’n moed bij elkaar schrapen voor een autorit. Dit keer naar Loosdrecht waar een vriendin van me woont. Ik dus weer over die freaking ring van Amsterdam (ging goed!) en door weer en wind (!!!) op naar Loosdrecht. Halfuurtje rijden, mooi stukkie!

In Loosdrecht bij Suus was het echt mega gezellig. We hadden elkaar al een jaar niet gezien, dus we was genoeg om bij te praten. Bovendien ging Suus haar yoga examen (die ze deze week heeft) op mij oefenen en dat was echt mega chill.

IMG_5572

Naderhand lunchten we nog wat met uitzicht over de Loosdrechtse plassen en daarna sjeesde ik weer naar huis. Jan en ik hadden nog het plan om even naar een bouwmarkt te gaan om te kijken voor de vloer die we op ons nieuwe dakterras willen leggen.

We reden naar tuincentrum Osdorp en ik ben echt verliefd geworden op deze plek. Wat een fijn tuincentrum! Super groot, ontzettend goede service en aardige mensen én we hebben de vloer gevonden die we willen, voor een zachter prijsje dan we hadden verwacht. Yes! Nu alleen nog heel veel planten, maar die hadden ze daar ook wel. Vet nice!

IMG_5581

Daarna sjeesden we door naar de Marqt voor boodschappen voor onze winterbarbecue die avond. Jan had zin in hamburgers, maar ik wilde juist graag allemaal groentes klaarmaken op de Big Green Egg én ik wilde ff niet zo veel vlees eten, dus voor mij haalden we groentes en een vegaburger.

Snapseed

We maakten o.a. prei tussen de kolen, bietjes tussen de kolen en echt knetter goede burgers. Vet lekker maaltje!

FullSizeRender
Dit is dus een vegaburger! Woohoo! Ik ben van mening dat als je vet veel shit op je broodje doet, dat de burger zelf dan iets minder belangrijk is. Dus prima: lekker vega. Janneman eet op de achtergrond wel een vleesunit.

Zondag: bananenbrood, borrelen en Marie Kondo
Op zondagochtend had ik energie voor 10. Wat echt raar is, want door de week kan ik echt niet uit bed komen, maar nu stond ik al om 9 uur in de supermarkt. Ik zou wel eens even een bananenbrood bakken voor m’n schatje en koffietjes halen om de hoek bij de coffeebar. Vet lekker begin van de dag!

IMG_5659

bananenbrood2
Vet goed gelukt!! Check het recept hier.

’s Middags moest Jan thuis nog aan het werk en ben ik ff de stad in gegaan voor een cadeautje voor onze zussen, die allebei op het punt staan om te bevallen (toevallig he!).

’s Middags bracht ik nóg een bezoekje aan de supermarkt om een vet lekker borrelplankje samen te stellen en die aten we zondagmiddag samen op. Met schaatsen op tv. HEERLIJK!

IMG_5684
Ik had m’n zinnen gezet op de Old Amsterdam bitterbal van Kwekkeboom, maar die verkopen ze niet meer bij mijn supermarkt. ZO gaar. Toen nam ik maar deze borrelmix mee en die was echt gruwelijk heerlijk ook. Echt goede kipstukjes (lekker dik), lekkere kaashapjes en lekkere bitterballen. Mjam!

Verder ruimden we nog wat kleding (sokken!!!!) op (#Konmari) en toen was onze zondag voorbij. Oh; en natúúrlijk keken we de Luizenmoeder; wat weer een heerlijk begin van een nieuw seizoen.

Dus tja; living the burgerlijk life and loving it! Ik vond deze week top.

Inmiddels is het woensdag in de volgende week en mijn zus is 40 weken zwanger, aaaaah! Ik sta dus ieder moment klaar om naar Groningen te sjezen (durf steeds ’s avonds geen alcohol te drinken omdat ik bang ben dat ik dan opeens naar Groningen moet met de auto).

Deze week staat verder in het teken van lekker werken, misschien ga ik nog een kluscursus doen donderdag, het is Valentijnsdag en dit weekend hebben we nul plannen. Love it! In de tussentijd zijn we al begonnen met aftellen naar de verhuizing. Nog 16 nachtjes slapen en we krijgen de sleutel. KRIEBELS IN MIJN BUIK, AAAAH!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

5 reacties op “Leo’s week 6: van awardshow tot tuincentrum en van Noord Groningen tot EditieNL, wat een topweek!

  • O dat tuincentrum is echt fantastisch. De eerste keer dat ik er was kreeg ik mini panic attack want WAAR IS DE UITGANG?! Je wordt gedwongen elke centimeter van het centrum te doorkruisen voor je eruit kan, hahaha.
    Maar nee, echt een top plek. In de zomer moet je nog eens gaan, ze hebben een leuke openlucht binnentuin (snap je ‘m nog?) bij de koffiecorner, en de broodjes zijn heel chill.

  • Oh die wasabicrackers zijn echt te gek! Ik haal ze altijd bij de Jumbo als ik weet dat ik sushi ga bestellen als bijgerecht. En de dag erna inderdaad prima als borrelhapje;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *