Hapje: zelfgemaakte guacamole

Naast zelfgemaakte pesto en een tomatentapenade, heb ik gisteravond ook hele lekkere guacamole gemaakt. Voor het eerst!

In een maatbeker (of een hoge kom) doe je twee avocado’s, een teen knoflook, 3 eetlepels citroensap en wat peper en dit roer je stevig door. Naar smaak kun je nog een beetje bosui toevoegen en wat zure room. Dit doe je allemaal op gevoel; je moet steeds even proeven of je het al lekker vindt. En dan ben je eigenlijk al klaar.. Super simpel, maar echt verrukkelijk bij nacho’s/tortillachips!

Oh en de pit van de avocado moet je niet weg gooien! Die schijn je in de guacamole te moeten zetten zodat het niet bruin wordt.. Heel apart, maar het werkt wel! (Dit geldt dus ook voor het bewaren van een halve avocado).

Dat was mijn eten van gisteravond (met de twee vorige posts dus). Voor vanavond weet ik al wat ik ga eten, dus stay tuned! (Jeej, eindelijk weer echt zelf achter het fornuis!).

PS: De afgelopen dagen heb ik maar heel weinig geblogd omdat ik niet thuis at. Wil je op de hoogte blijven van dat soort toestanden, volg m’n blog dan op Facebook. Daar zie je dat ik de afgelopen dagen héérlijk spare ribbs, scaloppa a la gorgonzola en Hollandse pot heb gegeten).

Eén reactie op “Hapje: zelfgemaakte guacamole

  • De pit in de guacemole doen heeft niet veel meer effect dan het schaaltje gewoon afdekken met folie. De guacemole reageert namelijk op zuurstof, daardoor verkleurt die. De pit zorgt er slechts voor dat er minder oppervlak in aanraking komt met de lucht en dus de zuurstof.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *