Hallo allen! Gisteravond heb ik hele lekkere zelfgemaakte kippenragout gegeten. Niet echt zomers, maar met het weer van nu is dat ook niet echt een vereiste;)
Je bakt stukjes kipfilet en champignons gaar en kookt de rijst. Ondertussen maak je de ragout door in een steelpannetje een laagje kippenbouillon te mengen met kookroom (op gevoel) en maizena. Als het te dik wordt, kun je ook wat volle melk gebruiken. Maak er een glad papje van en breng op smaak met ketjap, kerrie en maggie. Als de ragout naar jouw mening lekker en goed gebonden is, voeg je de stukjes kip en gebakken champignons toe. Heerlijk met kroepoek en ijsbergsla.
Ik ben echt een groot fan van ragout en vind deze versie HEERLIJK. Je moet zelf even spelen met de ingrediënten maar dan heb je zo iets lekkers (hoewel het er niet echt verrukkelijk uit ziet).
Dat was gisteravond. Straks meer over het eten van vanavond! 🙂
PS: Deze ragout is TOTAAL niet vergelijkbaar met ragout uit blik, bah bah bah.
Iris Maul zegt:
Dank je voor het opschrijven en bekend maken. Dat kan nu in het buitenland gaan maken. Dat zal wel weer lekker smaken. Groetjes van ver weg.
Fleur Huysmans zegt:
erg lekker! ik had iets teveel bouillion dus heb er maar bijna een half pakje maizena doorheen gegooid haha maar smaakte idd 100x beter dan uit blik!
leonie zegt:
fijn!