Groene asperges met geitenkaas & zongedroogde tomaat

Goedemorgen gezellig mensen! Het is weer een tijd voor een lekker bijgerecht. Deze week ging ik uit eten bij Morris in Haarlem en daar at ik een heerlijk bijgerecht van groene asperges met blauwe kaas en macadamia-noten. En dat zette me aan het denken: ik kan groene asperges vast aftoppen met allerlei lekkere dingen; waarom ga ik daar niet eens mee experimenteren? En zo dook ik de keuken in om asperges klaar te maken met lekker kruiden voor ovengroentes, met zongedroogde tomaat en geitenkaas. Of het lekker was? Reken maar!

Nodig voor 2 personen:
– 350 gr groene asperges
– 1,5 eetlepel Euroma kruiden voor Franse ratatouille
– olie
– paar zongedroogde tomaatjes
– 3 schijfjes geitenkaas

Bereiding groene asperges
Verwarm de oven voor op 200C. Meng de groene asperges met een scheutje olie en de kruiden en hussel het door elkaar. Verdeel de asperges over een ovenschaal en bak ze zo’n 15 minuten af. Ze zijn klaar wanneer de topjes mooi bruin kleuren, maar nog niet verbranden.

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en verkruimel de geitenkaas. Doe dit bovenop de asperges en klaar is je bijgerecht. Enjoy!

groene asperges

Het is echt een makkelijk bijgerecht, maar ik vond het ook echt lekker. Die kruiden zijn super smaakvol en combineren goed met de zongedroogde tomaat en geitenkaas. Lekker man! Chill koken hoeft wederom helemaal niet ingewikkeld te zijn. Als je maar de juiste producten in de supermarkt weet te vinden en deze kruiden van Euroma heb ik sinds een campagne jaren geleden, echt altijd in huis. Wat heerlijk!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

groene asperges

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *