Griepvoer: spinazie-courgettesoep met een broodje met kruidenboter en kaas uit de oven

Ola! Ik lig momenteel ziek op bed – hoe verzin je het, is het eindelijk zomer in Nederland- en voelde dat gisteravond al aankomen. Ik had niet echt enorme eetlust en wilde iets klaarmaken met dingen die ik nog in huis had. Nu kon ik dikke pasta’s of noedels klaarmaken, maar ik had alleen maar zin in soep. Nou, dan weet je dat er iets mis is.

Dus, ik maakte een spinazie-courgettesoep en at er een broodje bij. Vanochtend werd ik wel wakker met intense honger (dat heb je als je zo weinig avondeten eet), maar gisteravond was dit genoeg. Dus; heb je binnenkort een griepje (haha)? Eet soep.

Nodig voor één persoon: handje spinazie – 1/2 courgette – 1 teen knoflook – 1/2 blokje groentebouillon – broodje – kruidenboter – strooikaas – eventueel alfalfa

Snijd de courgette in stukjes en bak in olijfolie in een steelpannetje even glazig. Voeg de teen knoflook toe en een hand verse spinazie en bak dit mee totdat het geslonken is. Voeg er dan wat kokend water bij (hoe meer, hoe wateriger je soep) en een half blokje groentebouillon. Laat de soep op laag vuur zo’n 10 minuten pruttelen en zet dan de staafmixer er op.

Besmeer in de tussentijd een broodje met kruidenboter en strooi er wat kaas over en zet deze unit eventjes in de oven tot de kaas gesmolten is. Eventueel doe je er daarna een pluk alfalfa op. Is lekker!

Klaar!

Een prima maaltijd als je je niet lekker voelt.

Zo, en nu op naar beterschap. Ik had vanavond echt een awesome event dat ik nu af heb moeten zeggen én vriendinnetjes gaan naar het strand waar ik echt vet graag ook bij wil zijn, dus ik hoop dat ik me vanmiddag beter voel. Iemand een tip voor snel over je griep heenkomen?

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

4 reacties op “Griepvoer: spinazie-courgettesoep met een broodje met kruidenboter en kaas uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *