Griekse salade met tomaat, olijven, oregano en (vegan) feta

Goedemorgen! Vandaag heb ik een lekker simpel recept voor je; een recept dat perfect is voor het voorjaar of lekker van ‘t zomer. Ik maakte deze Griekse salade onlangs voor lunch, maar je kunt het ook prima als bijgerecht eten. Lekker met deze wraps of deze plaattaart bijvoorbeeld!

In deze klassieke Griekse salade heb ik de feta vervangen door Greek White; dit is een veganistische feta die vooral smaakt naar hele romige feta meets geitenkaas. Ik vind ‘m erg lekker en hij past dan ook perfecttt in deze salade. Maar je kunt uiteraard ook gewone feta gebruiken als je dat lekkerder vindt. Let’s salad!

Nodig voor 2 personen:
– 1 zak gemengde salade
– 1 tomaat
– 1 groene paprika
– een aantal zwarte olijven
– 1 sjalotje
1/2 blokje (vegan) feta (Greek White)
– gedroogde oregano

Bereiding
Doe twee handjes sla in een diep bord. Snijd de tomaat in partjes en de paprika in reepjes. Verdeel over de sla. Verdeel er ook olijven en stukjes feta over. Snijd de ui in ringen en meng door het geheel. Top af met gedroogde oregano en een beetje olijfolie. Klaar!

Griekse salade

Zoooo, dat was nog eens een makkelijk recept. En volgens mijn kennen heel veel mensen deze klassieke salade ook al wel, maar dat neemt niet weg dat het echt een lekker maaltje is. VET heerlijk: instant vakantiegevoelens dit. Ik ga ‘m zelf snel nog een keer maken.

Ik hoop dat ‘ie jou ook smaakt! Misschien een goed idee voor je lunch morgen? Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Griekse salade

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *