Plaattaart met aubergine, zongedroogde tomaat en mozzarella

Goedemorgen mooie mensen! Het is weer eens tijd voor een plaattaart-recept. Ik probeer in deze tijden van Corona zo min mogelijk boodschappen te doen en neem dan steeds wel ff een plaattaart mee, omdat dit een hele makkelijke basis is waar je iets met restjes uit je koelkast mee kunt klaarmaken. Dat is dan ook precies hoe dit recept ontstond en het blijkt een topper. Zin in plaattaart met lekkere groentes, tomatentapenade en chorizo? Let’s do this!

Nodig voor 2 personen: 1x deeg voor een plaattaart – 2 eetlepel tomatenpuree – 1 eetlepel crème fraîche – 2 eetlepels zongedroogde tomatentapenade – 1 aubergine – 10 cm chorizo – 1 bol buffelmozzarella – handje rucola

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1,5 cm dik en grill ze even tussen een tosti-grill met wat olijfolie, zodat ze alvast gaar zijn.

Meng de tomatenpuree met crème fraîche en smeer de bodem van de plaattaart er mee in. De bodem rol je trouwens uit over een bakplaat met bakpapier. Smeer dan ook een laagje zongedroogde tomatentapenade over de bodem. Verdeel daar de aubergine over en top af met in stukjes gesneden chorizo. Zet dit voor 25 minuten in de oven op 200C.

Haal de plaattaart uit de oven en top nog af met rucola en wat mozzarella. Eet smakelijk!

IMG_1759

Zo! Dat was lekker! Ik word echt blij van m’n koelkast leeg koken én van dit recept. Dit is iets wat ik zeker nog een keer zou eten, omdat de smaken gewoon echt wel goed met elkaar combineren.

Wat is jouw favoriete plaattaart recept?

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!


Reageer ook