Vegan wraps met paprika’s, guacamole, kip & kaas

Goedemorgen, goedemorgen! Vandaag heb ik een lekker recept voor vegan wraps voor je. Als ik iets altijd in huis heb, dan zijn het wel wraps. Nu heb ik laatst bij m’n weekboodschappen weer eens paprika’s meegenomen, want die had ik al een eeuw niet gegeten. Tijd om daar maar weer eens wat mee te maken. Combineer ze met -altijd goed en altijd in huis- wraps, barbecuesaus (ook altijd in huis) en wat andere lekkere dingen en je komt tot een heerlijk recept. Lekker, makkelijk en snel. Wat wil je nog meer?

Oh en je kan het recept dus helemaal vegan eten (met vegan kip en vegan kaas), maar ook half vega of helemaal dierlijk. De keuze is aan jou… Let’s wrap!

Nodig voor 2 personen:
– 6 wraps
– 1 bakje nepkip (let op vegan keurmerk als je plantaardig eet)
– 1 gele paprika
– 1 rode parika
– 1 klein blikje mais
– 2 eetrijpe avocado’s
– een handje rucola
beetje (vegan) strooikaas
– barbecuesaus
– 1 theelepel sambal

Bereiding
Bak de nepkip rondom knapperig in de pan (minuut of 5 op hoog vuur). Snijd de paprika’s in grove stukken en bak samen met de mais dan mee met de nepkip. Bak dit ongeveer 10 minuutjes. Roer er dan een theelepel sambal door, maar bak dit niet meer mee.

Vul de wraps met deze mix. Spuit in iedere wrap een beetje barbecuesaus. Top af met geraspte (vegan) kaas en bak dit ongeveer 15 minuutjes in de oven tot de kaas een beetje gesmolten is.

Doe dan nog wat rucola in de wraps en maak super simpele guacamole door een avocado fijn te prakken. Je kan ‘m op smaak brengen met dingen als limoensap, zout, peper, een uitje of rode peper, maar het hoeft niet als je het gewoon simpel wil houden. Ik had weinig zin in keukenuitsloverij, dus ik hield het simpel.

Serveer de guacamole bij de vegan wraps en eet smakelijk!

vegan wraps
vegan wraps

Ik vond het een zeer geslaagd recept. Erg lekker van smaak en een keertje anders dan ik normaal in m’n wraps stop. Ik weet nog goed dat ik in de begintijd van deze website (10 jaar geleden alweer) dat ik heel vaak wraps at met kip en paprika’s, maar ergens along the way ben ik die combi volledig uit ‘t oog verloren. It’s good to be back <3.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan wraps

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Vegan wraps met paprika’s, guacamole, kip & kaas

  • Ohhhh dit ziet er echt heerlijk uit! Toevallig heb ik nog een bakje Vega kip liggen, dus dit wil ik zeker proberen. Ik wilde je artikel even pinnen naar Pinterest maar ik zie geen pin-button verschijnen op de foto, klopt dat?

    • Oeeh zou kunnen. Ik heb dat zelf in m’n computer zo ingesteld als add on in mijn browser, maar je kan ook gewoon naar Pinterest gaan en deze foto pinnen! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *