Plaattaart met bietjes, zalm en dille

Bevat gesponsorde content – Hallo mooie mensen! Vandaag deel ik een leuk recept uit het PLUS voorjaarsmagazine met jullie. Ik bladerde het door en was meteen nieuwsgierig naar deze plaattaart met o.a. biet, zalm en dille. Vooral die laatste twee ingrediënten gebruik ik zelf nooit voor m’n plaattaarten, maar zijn natuurlijk wel heel lekker.

Voor mij is een plaattaart trouwens echt een ideaal lunchrecept; omdat je zo alvast wat gezond binnen krijgt en bovendien kun je plaattaarten maken van allerlei soorten ingrediënten. Zo doe ik aan het begin van de week vaak alvast een flinke lading boodschappen met allemaal random dingen (veel groentes, fruit, noten). Door alvast veel van dit soort voedzame dingen in huis te halen, vind ik het makkelijker om gezond en gevarieerd te eten. Anders kom ik uit gemak rond lunchtijd vaak uit op een boterham met appelstroop. Wat ook niet slecht is, maar ook weinig inspirerend. Leuker is het dus om aan het begin van de week allerlei goede dingen in huis te halen en daar de rest van de week lekkere dingen mee klaar te maken. En dat hoeft echt niet moeilijk te zijn, bewijst deze plaattaart wel. Een super simpel recept uit een lekker magazine vól inspiratie voor het voorjaar. Het magazine valt vanaf zaterdag 20 maart op de deurmat en ligt vanaf maandag 22 maart in alle PLUS filialen. Wie o wie heeft er zin in plaattaart? <3

Nodig voor 2 personen:
– 1 rol plaattaartdeeg
– 1 klein kuipje zure room
– 2 bietjes
– 200gr gerookte zalm
– 1 rode ui
– 1 citroen
– paar takjes verse dille

ingrediënten plaattaart

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180C. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de bodem in met crème fraîche. Snijd de bietjes in stukjes en verdeel erover. Snijd de rode uit in dunne ringen en verdeel erover. Strooi er een beetje peper op en zet dit 20 minuten in de oven.

Haal het uit de oven en top af met wat stukjes zalm en verse dille. De citroen rasp je en dat verdeel je ook over de plaattaart én je perst nog wat citroensap over het geheel. Eet smakelijk!

plaattaart

Ik zei toch dat het makkelijk was? En ik vond het erg lekker. Gewoon echt even wat anders en een leuke manier om zalm te eten <3. Dit zal zeker een recept zijn dat ik vaker ga maken en ik voeg ‘m toe aan m’n steeds groter groeiende collectie plaattaarten. Oh mensen, wat vind ik plaattaarten lekker. Ik hoop jij ook. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

plaattaart

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *