Gnocchi met truffelsaus

Door Elske – Lang, lang geleden, toen ik nog in een studentenhuis woonde, kocht ik nocchi. Ik had er toen geloof ik een lekker recept mee gezien en dat wilde ik graag voor mij en mijn huisgenoten maken. Ik kookte de gnocchi, maakte er een saus bij en vond het niet heel geweldig. Niet vies, maar ik vond de structuur van zo’n aardappelbal maar raar in mijn mond en vond het niet voor herhaling vatbaar. Daarna stond het niet vaak meer op tafel.

Tótdat ik ergens een vlog zag van een meid in New York die gnocchi met truffel en kaas at. En dat zag er zooo goed uit dat ik het ook moest hebben. Uiteraard kwam er geen recept bij deze gnocchi dus ik moest zelf maar even wat in elkaar flansen. And so I did.. En ik kan je vertellen: VET goed gelukt. Wil je het recept? Ja, natuurlijk. Let’s gnocchi!

Voor 2 personen: 1 pak verse (!) gnocchi – 1 potje truffeltapenade (bijv. deze) * – 1 courgette – half bakje champignons – 1 ui – 1 teen knoflook – 100 gram crème fraîche – eventueel Parmezaanse kaas
Afhankelijk van hoe sterk jij je truffelsmaak wilt. Je kunt ook eerst een half potje toevoegen en later extra als je meer truffelsmaak wilt

gnocchi_truffel_2

Bak de gnocchi in 5 tot 10 minuten in olijfolie knapperig en goudbruin. Snijdt ondertussen de courgette in blokjes en champignons in plakjes. Snipper de ui en pel de teen knoflook.

Doe olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg daarna de courgette en champignons toe.  Bak voor zo’n 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur.

Als de groenten gaar zijn voeg je de truffeltapenade toe samen met de crème fraîche. Roer goed door. Draai het vuur zacht en voeg daarna de gnocchi toe en meng alles door elkaar. Proef even. Misschien heeft de saus nog wat kruiden zoals peper of zout nodig of wat extra tapenade. Een scheutje water kan soms ook goed werken als je saus te snel dik is geworden. Serveer eventueel met wat Parmezaanse kaas en eet smakelijk!

Nouja, ik heb het hiervoor al gezegd, maar dat was echt HEEL lekker. Dat kwam door twee dingen: de gebakken gnochhi en de truffelsaus. Man, wat was dit heerlijk. Als jij een truffel-lover bent moet je dit recept echt proberen.

Ps. Is courgette niet echt je ding? Je kunt het ook weg laten uit dit recept.

gnocchi_truffel_1

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *