Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op de Rollende Keukens 2016 Update #2

rk2JOEHOE! Hier dan update nummer 2 over de Rollende Keukens. Update 1 kun je hier lezen! Inmiddels is dag 5 aangebroken en ik ga straks voor het laatst een bezoekje brengen aan dit heerlijke foodfestival.

Mijn eerste update over de Rollende Keukens werd ergggg goed gelezen, dus ik ga je ook maar even bijpraten over mijn dag 3 en 4, zodat je de goeie keuzes kan maken als je vandaag nog naar het Westerpark gaat ;-).

IMG_3300

Classic Cheeseburger van Beef Chief
De allerbeste burgers van het hele festival vind je bij de Beef Chief. Ze staan in het midden va het grote veld en hebben twee soorten burgers: Classic Cheese of KimChi. Eigenlijk moet je voor de KimChi gaan, want daar staan ze bekend om, maar ik ben fan van de Classic Cheese en koos er dus voor om die te ontbijten op zondagochtend. Teringlekker. Móet je proberen! Maar wel even diep in je buidel tasten: de burger kost €8. Als het niet €8,50 was…

IMG_3304

Crème Brulée met Cherry Cheesecake
Een verrassend tentje op de Rollende Keukens: crème brulée in allerlei soorten! De variant met salted caramel was op toen ik hier aankwam, maar de cherry cheesecake mag er ook absoluut wezen. Een heerlijke, kleine, crème brulée. Loved it! Je vindt ze op het grote veld in het midden op een hoekje (maar wel echt op het midden). Het kleine ding kost €4,50, maar dan heb je wel een lekker toetje.

IMG_3305

Crab Cake op een broodje
Op het grote veld langs het achterste wandelpad vind je een hoge foodtruck waar ze crab cakes verkopen. Ik was er erg nieuwsgierig naar en Jasper, de vriend van Layla, bestelde ‘m. Ik proefde een hapje en vond ‘m lekker, maar niet heel speciaal. Als er een lange rij staat: niet naartoe gaan. Als je intens nieuwsgierig bent: gewoon doen. Volgens mij betaalden we hier €5 voor.

IMG_3309

Zelfgemaakte Chai tea en Rabarbertaart
Bij het vegetarische tentje waar ik zaterdag ook al was, maken ze hun eigen chai latte. Dat moest ik proberen! Hij wordt heel mooi ‘geserveerd’ maar ik vond de smaak niet verrassend fantastisch. En €2,50 vond ik toch wel echt heel duur voor de kleine hoeveelheid. Niet de moeite waard! (Sorry!).

Overigens hadden ze hier ook een zelfgemaakte rabarbertaart staan waar ik wel echt nieuwsgierig naar ben, maar ik heb ‘m nog niet geproefd…

IMG_3307

Dumplings (Mandu’s) van Jojo Yokiyo
Super lekker zijnd e dumblings van Jojo Yokiyo. Ze staan langs het achterste pad op het grote veld. De portie is mooi groot en ik weet niet wat je ervoor betaalt, maar het was echt heel lekker. Aanrader!!

IMG_3310

Vanmiddag ga ik zelf voor de laatste keer naar de Rollende Keukens. Ik wil absoluut nog een gestoomd broodje buikspek van HappyHappyJoyJoy (ontdekte gisteren pas dat ze er gewoon staan!!), ik wil nog een Berlijnse Curryworst, kijken of de salted caramel crème brulée er nu nog wel is en eigenlijk wil ik ook nog een keer de dumblings van Jojo Yokiyo halen… Hmmm, ik denk dat ik maar even geen ontbijt ga eten thuis ;-).

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

4 reacties op “Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op de Rollende Keukens 2016 Update #2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *