Wraps met kaneelkip, paprika, appel en crème fraîche

wraps_creme_fraiche_kaneelkip_suiker_paprika_appelHello you! Afgelopen zaterdag heb ik echt gruwelijk lekker gegeten. Ik had eigenlijk zin in Turkse Dürum van Knorr (die overigens niets met echte Turkse Dürum te maken heeft), maar ik wilde niet uit een pakje koken, omdat ik het tijd vond voor weer een goed nieuw recept online. En dus ging ik aan het experimenteren. Ik maakte wraps met kaneelkip, crème fraîche, paprika en appel. Compleet geïnspireerd op die Turkse Dürum die ik net noemde, maar dan mijn eigen variant. En lékker dat ’t was, oeeeeeh!

Ook een ding waar ik trots op was; ik maakte gewoon een normale portie. Gewoon twee wraps en niet nog zo’n derde die je er dan bij probeert te proppen terwijl je eigenlijk al vol zit. Chill!

Nodig voor één persoon: 2 wraps – 1/2 gele paprika – 1/2 rode paprika – 2 eetlepels crème fraîche – 2 kippendijen (of filet) – 1 eetlepel kaneel – 1 eetlepel suiker – 1/2 groene appel (liefst een zurige)

Snijd de paprika’s in stukjes en bak in een koekenpan een paar minuten zodat ze wat gegrild zijn. Snijd in de tussentijd de kip in stukjes en bestrooi met kaneel. Haal de paprika’s uit de pan en bak vervolgens de kip in deze pan. Zorg dat ze rondom bruin worden, maar zet het vuur niet te hard, want dan verbrandt de kaneel. Als de kipstukjes bijna gaar zijn, doe je er een schep suiker bij en dit bak je even mee. Doe dan de paprika’s er weer bij en laat even warm worden. Bak in de tussentijd de wraps even in een pan zonder olie (is lekkerder dan de wraps warm maken in de magnetron).

Smeer de wraps in met crème fraîche, leg de kip en paprika er op en top af met wat stukjes appel. Beetje peper & zout erover en wrap it up!

En dan ga je dus echt zo gruwelijk lekker eten. De kip is kaneelachtig en zoet, de appel is lekker zuur en paprika’s had ik al minstens drie eeuwen niet meer gegeten, dus ook dat vond ik gruwelijk heerlijk. Jeeeeej! 😀

PS: Kaneelkip is mijn nieuwe favoriete woord. Kaneelkip. Kaneelkip. Kaneelkip.

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

7 reacties op “Wraps met kaneelkip, paprika, appel en crème fraîche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *