DIY: Zelf pistachepesto maken

Hoi allemaal! Afgelopen zaterdag maakte ik pistachepesto voor door een pastasalade en zondag gebruikte ik ‘t weer in een lunch. En toen bedacht ik me dat ‘t handig is voor het archief, en om terug te zoeken in mijn site, om een aparte blog te schrijven over hoe je nou pesto van pistachenoten maakt. Want man, wat is dat lekker en wat kun je het goed bewaren (en dus heb je er lang plezier van!). Let dus op!

Nodig voor een potje pistachepesto: 10 blaadjes verse basilicum – 95gr ongezouten en gepelde pistachenoten – een scheut olijfolie – een blokje parmezaanse kaas (zo’n 3 bij 3 cm?)

Hak de pistachenoten een beetje fijn en doe in een maatbeker of hoge schaal. Doe de parmezaanse kaas (in stukjes of geraspt) erbij, de basilicumblaadjes erbij en een flinke scheut olijfolie. Zet de staafmixer er op of gebruik een magic bullet achtige blender om dit alles tot een pesto te maken. Als je een staafmixer in een maatbeker gebruikt (dat doe ik altijd), leg dan wel even je hand op de maatbeker om ‘t af te dekken, anders vliegen de pistachenoten overal rond in je keuken. Niet fijn.

Nou, dat was het recept voor DIY pistachepesto. Een erge aanrader!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *