DIY: Zelf hummus/humus/hoemoes maken

Dag allen! Vandaag is het meat free monday en als dinner maakte ik zelf kikkererwtenburgers. En omdat ik maar gewoon in m’n eentje at vandaag, had ik natuurlijk onwijs veel kikkererwten over. Op het blik stond, dat je ze na openen van het blik nog wel kon bewaren, maar niet in een open blik. En dus dacht ik; laat ik er maar humus van maken! Ik zie het toch niet echt gebeuren dat ik een dezer dagen nog eens een gerecht maak met kikkererwten. Dus, hierbij een DIY recept voor humus/hummus/hoemoes. Niet ‘gewoon wat een studentje ‘s avonds eet’ want eigenlijk zou ik dit zelf al veel te moeilijk vinden, maar ik probeer zo nu en dan eens iets uit en dit lukte toevallig, haha.

Nodig voor één potje: 150gr uitgelekte kikkererwten – witte peper – zout – 1 teen knoflook – olijfolie – 1/2 theelepel gemalen komijnzaad – 3 topjes peterselie – 1 eetlepel magere yoghurt

Prak je kikkererwten helemaal fijn tot een moes. Pers een teen knoflook uit en roer die er door. Kruid de humus met peper & zout, komijn en schenk er wat olijfolie en de eetlepel yoghurt door. Snij een paar topjes peterselie fijn en roer die er ook door. Proef af en toe even of je het al lekker vindt en dan is ie klaar! Doe het in een potje en bewaar in de koelkast. Je kunt er trouwens voor de frisheid nog citroensap door doen, maar dat had ik niet in huis.

Lekker op een toastje, op heel donkerbruin brood of om je snackgroentes (wortels en komkommer) in de dippen!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “DIY: Zelf hummus/humus/hoemoes maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *