Dinner: Salade met brie, frambozen, champignons, courgette, veldsla, walnoten en honing

Hi there! Soms heb je een periode lang zo veel crab gegeten, dat je gewoon de behoefte voelt om salade te eten. Ik heb het niet vaak, maar dit weekend was het zo ver. Eigenlijk had ik alleen maar zin in sla. Maar toen ik gisteren bij de lunch wijn bestelde, tja.. Toen wilde ik ’s avonds opeens pizza eten,  je kent het wel.

Maar vandaag niet hoor! Ik begon de dag met een fatsoenlijk ontbijt met veel fruit (en een verplicht fruitsapje) en at als avondeten bovendien een salade. Wel een beetje een vreemde, maar het was wel lekker. Benieuwd? Read on!

Nodig voor één persoon: 1/2 brie (lekker gezond) – paar frambozen – 1/2 zak veldsla – 10 cm courgette – 5 flinke champignons – beetje honing – klein handje walnoten 

Overigens was het plan nog om er gebakken parmaham door te doen, maar dat ben ik vergeten :D.

Snij de courgette in dunne plakjes en bak in een grillpan tot er mooie grilstreepjes op zitten. Doe de sla in een kom. verdeel er stukjes brie en krambozen over. En de courgettereepjes! Bak de champignons, die je eerst in 4en snijdt, ook even in de pan. Ik leerde onlangs, en ga het nu ook aan jou leren, dat je de champignons ruimte moet geven in de pan, zodat de warmte van de pan ook echt om de champignon heen kan gaan. Dus niet teveel tegelijk in de pan! En als ze dan mooi verkleurd zijn, zijn ze klaar :). Doe ze door de salade en hussel door elkaar. Top af met wat walnootjes en een beetje honing. Eetze!

Ik vond het een lekkere salade. Niet per se met ingrediënten die ik normaal met elkaar zou combineren, maar ik had nog champignons liggen en ze zagen eruit alsof ze niet nog dagenlang goed zouden zijn en dus gingen ze mee in de salade. Eigenlijk paste de framboos er uiteindelijk nog het minst bij, terwijl brie-honing-walnoten-framboos normaal best wel een goede combi is. Ach, al met al een prima salade, ook wel een die ik in de zomer nog eens zou maken, maar niet de lekkerste ooit. 🙂

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

AWESOME RECEPTEN MET DE BRIE DIE JE OVER HOUDT:

2 reacties op “Dinner: Salade met brie, frambozen, champignons, courgette, veldsla, walnoten en honing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *