Foodpost: Mora Chick Ins Sweet Chili

Woehoe! Als foodblogger met een beetje een leuk bereik, wil ik nog wel eens pakketjes voedsel toegestuurd krijgen (wat zeg ik, inmiddels krijg ik eigenlijk iedere week wel íets toegestuurd, ZO LEUK). En zo stond donderdag de postbode voor de deur met een pakketje van Mora! Mora heeft namelijk nieuwe hapjes op de markt gebracht en ik mocht ze proeven. Ik schrijf lang niet altijd ergens over als ik iets opgestuurd krijg, maar ik denk dat vele van jullie benieuwd zijn naar deze nieuwe (oven)snack van Mora, dus daarom toch een blogje! (Dit is dus niet gesponsord)

Oké, waar gaat dit over? De Chick Ins van Mora. Dat zijn kiphapjes (denk aan kipnuggets), met een vulling. Ik kreeg drie varianten toegestuurd; mozzarella/basilicum, saté en sweet chili. En zoals je op de foto ziet, testte ik de sweet chili variant.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb nooit echt enorm gigantisch de behoefte gehad om m’n dip alvast gewoon ín het hapje te doen, maar kennelijk vinden heel veel mensen dippen een soort issue (mensen die twee keer dippen, vieze mensen die net van het toilet af komen die ook mee dippen, etc. Serieus, dit stond in het bijgeleverde persbericht, dan moet je het wel serieus nemen, deze wetenschap). Anyway, kennelijk is er dus behoefte aan dip ín je snack. En ach, waarom ook niet!

Ik probeerde dus de sweet chili en vond ze VERRUKKELIJK. Ik schrok een beetje toen ze uit de oven kwamen en echt knaloranje en megavet leken, maar dat kwam allemaal goed toen ze eenmaal uit de oven waren. Een paar hapjes waren ontploft, daar kwam de saus bovenuit. Maar dat is niet erg.

Wat ik wel echt gaar vond (haha, woordspeling) was dat de saus, die sweet chilisaus, dus echt kneiters bloedheet was geworden, in de hete oven. Vrij logisch, maar daardoor zijn de hapjes echt niet meteen te eten. En ik kan me ook heel goed heel veel verbrande gehemeltes voorstellen op borrels waar iemand nog níet weet dat ‘ie een hete dip in z’n hapje tegen gaat komen.

Maar verder: heerlijk!

Ik ben nog erg benieuwd naar de mozzarella/basilicum variant en minder naar de satésmaak. Maar laat ik nou net een satéverslaafd huisgenootje hebben, dus dat komt helemaal goed. #NoWaste.

Lijkt het jou wat? Of sla je even over?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

2 reacties op “Foodpost: Mora Chick Ins Sweet Chili

  • Leuke blog! Zou je ook de mozzarella/basilicum variant willen proberen en online zetten wat je ervan vindt?! Ze lijken mij heerlijk maar de rest hier thuis houdt niet zo van mozzarella.. Ben benieuwd naar de smaakverhouding enzo (komt de mozzarella heel erg naar voren of proef je er heel weinig van)! Om nou zo'n pak voor mij alleen in huis te halen vind ik een tikkeltje overdreven! ;P

    Xx – Wendy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *