Dinner: Mini loempia’s met rijst en Oosterse groentes

Goedemiddag! Wat een prachtig weer is het man, woei! Ik heb gewoon vanochtend getuinierd, hahaha. Na een kwartier was ik er klaar mee (mijn tuin is echt niet te doen vol met onkruid en rare dingen die bovenburen van hun balkon gooien, grrr), maar jeetje wat heerlijk. Vandaag is de laatste dag van m’n vakantie en hoe leuk mijn werk ook is, ik wil nog niet dat de vakantie voorbij is! Oooooh wat was het lekker om even vrij te zijn. En ik ga er vandaag gewoon nog volop van genieten. Ik weet nog niet hoe, maar ik ga ervoor!

Gisteren las je al in m’n blogpost dat ik vet veel zin had in loempia’s, al vanaf ’s ochtends vroeg. Dat moest ik dus maar gaan eten. Bij Dirk vond ik in ’t vriesvak miniloempia’s van het merk DUCA, alleen verkrijgbaar in een verpakking van 24 stuks, hahaha. Vet irritant, maar ik móest en zou loempia’s eten, dus so be it.

Nodig voor één persoon: Vietnamese loempia’s uit het vriesvak – 1/2 kopje rijst – 250gr Oosterse/Chinese groentes – zoet zure saus – eventueel satésaus voor bij de nasi

De loempiaatjes die ik had moesten 12 minuten op 225C in de oven. Daarna heb ik ze nog een paar minuutjes op grillstand iets knapperiger gemaakt. Ondertussen wok je de Oosterse groentes in wokolie en kook je de rijst gaar. Schep de rijst en groentes door elkaar en bak nog heel even in de wok. Serveer de zoet zure saus bij de loempia’s en eventueel satésaus bij de nasi. Dat laatste is wel gewenst, anders is het echt een beetje saai.

Overigens had ik voor 1 persoon 6 mini loempiaatjes en dat was op zich qua portie goed. En ik vond ze best lekker, die van DUCA. Maar toch overtreffen ze nooit de Vietnamese loempia’s die je op de markt haalt. Waarom is dat toch zo? Waarom zijn die altijd lekkerder?

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

2 reacties op “Dinner: Mini loempia’s met rijst en Oosterse groentes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *