De perfecte pizza Margherita maak je zo

Goedemiddag goed volk! Ik had dinsdagochtend gesport en daarna echt zin in een lunch voor Koningen en dus dook ik de keuken in om… pizza’s te maken!

Overigens liep dit nog bijna uit op een hele toestand toen het bakpapier onder m’n pizza in brand vloog en ik m’n pizza bluste met een glas water (in de elektrische oven ja, ik weet inmiddels dat dit dom is, maar ik wist even geen andere oplossing). En toen was dus één pizza mislukt. Maar gelúkkig had ik een tweede gemaakt en ging dat wel helemaal goed.

Ik deel vandaag het recept voor de perfecte pizza Margherita met je. En dan moet je het feit dat mijn eerste pizza in de brand vloog, gewoon even niet onthouden.

Oke oke oke. Wat heb je nodig? Hele precieze ingrediënten. En geduld. En een beetje skils. En veel geduld vooral. En honger! 😀

Het perfecte pizzadeeg: 500gr patent bloem – 260 ml water op kamertemperatuur – 8gr suiker – 16gr zout – 1 zakje gist van Dr Oetker – 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Beleg per 2 pizza’s: 1 blikje tomatenpuree – 2 eetlepels mascarpone – 1 tomaat – 8 blaadjes basilicum – olijfolie – 1/2 bol mozzarella

Ik heb het pizzadeeg gemaakt volgens dit recept (en alles door tweeën gedeeld). Ik maakte uit de helft van het deeg ongeveer 6 bolletjes deeg, waarvan ik er 2 heb gebruikt voor pizza’s en de rest heb ik ingevroren.

Zodra je dus een bodem hebt, smeer je die in met saus. De pizzasaus maak je door de tomatenpuree te mengen met de mascarpone. Dit smeer je op de bodem.

Beleg de pizza met hele dunne plakjes tomaat, lekker veel basilicum in stukjes en kapotgescheurde mozzarella. Top af met een beetje peper en een klein schutje olijfolie. Ik vind dat altijd wel lekker voor de smaak.

Bak de pizza vervolgens op een ovensteen (die waren deze week nog in de aanbieding bij Action). Zorg dat de oven voorverwarmt is op de hoogste stand én dat de steen er dan al in ligt, zodat die ook goed heet wordt.

Mijn oven kan op 250C en ik heb de pizza in 5 minuten afgebakken. Ik heb gewoon een beetje in de gaten gehouden hoe de mozzarella eruit zag en toen die lekker gesmolten en een beetje goudbruin werd, vond ik m’n pizza klaar.

zza2

De bodem is super dun en door de hitte van de steen en van de oven, is die zo gaar. Vet heerlijk.

Het afbakken duurt dus maar heel even, maar het maken van het deeg is wel even een flinke klus. Maar wél een hele relaxte klus. En zennnnnn.

Ik vond het echt een heerlijke pizza en baalde er enorm van dat ik er maar één kon eten omdat de ander helemaal nat was, haha. Jammerrrr.

Ik kan ook echt niet wachten om deze zomer lekker in de tuin pizza’s te maken op mijn Big Green Egg…. ZIN IN!

Hoe maakt jij de perfecte pizza Margherita?

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “De perfecte pizza Margherita maak je zo

  • Maureen zegt:

    Misschien omdat de dagelijks aanbevolen maximum hoeveelheid 6 gram zout per dag is. Maar van dit deeg maak je dus 6 pizza’s lees ik. Misschien dat het daardoor over komt alsof het vrij veel is. Al eten we met z’n allen waarschijnkijk toch wel teveel zout, maar ja, dat is weer een ander verhaal 😉
    Een pizzabodem zonder zout smaakt in elk geval nergens naar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *