Broodje hamburger met bloody mary ketchup

Ola! Vrijdag had ik jullie hulp nodig; ik had vet veel zin in een ultiem broodje hamburger, maar was wel eens benieuwd naar jóuw ultieme recept. Op Facebook en Instagram deelden jullie je recept en daaruit haalde ik inspiratie voor m’n burger van vrijdagavond. Ik maakte een broodje hamburger waarbij ik o.a. parmezaanse kaas door het vlees kneedde en het broodje belegde met spek, cheddar ennnnn bloody mary ketchup. En ik at ver-ruk-ke-lijk. Maar dat is wellicht overbodige info met zo’n ingrediëntenlijst. Over de ingrediëntenlijst gesproken… Let’s burger!

Nodig voor één persoon (grote portie): 2 runderburgers – 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas – 20 dashes worcestersaus – 1 theelepel mosterd – 2 eetlepels ketchup – 5 dashes tabasco – 2 eetlepels vodka – 2 plakjes cheddar – 4 plakjes katenspek – 2 eetlepels mayonaise – 2 hamburgerbroodjes

Trek het vlees van de runderburgers uit elkaar en meng dat in een kom met geraspte parmezaanse kaas, 10 dashes worcestersaus en een theelepel mosterd. Kneed alles lekker door elkaar en maak er vervolgens weer twee burgers van.

Vouw in de tussentijd de plakjes katenspek dubbel en bak ze tussen een tostigrill af totdat ze mooie donkere grillstreepjes hebben. Haal ze er dan tussenweg en leg de hamburgers op de plaats. Bak die een paar minuten af tussen het grillijzer. Ze mogen wel een beetje rood blijven van binnen. Ik ging denk ik voor een minuut of 3-4 en bij mij waren ze al helemaal doorbakken. Wel lekker nog, maar het had best wat korter gemogen. Als laatste legde ik op beide burgers een plakje cheddar, die nog een beetje kon smelten van de hitte van die grillplaat. (Maar niet de grill dichtdoen, dan schroeit je cheddar aan de bovenkant van je grill en dat is ellende).

Op je hamburgerbroodje begin je met een laag mayonaise, dan de burgers met kaas, dan het spek en dan top je af met bloody mary ketchup. Deze maak je door ketchup te mengen met worcestersaus, tabasco en vodka. Doe dit allemaal een beetje op gevoel; ik vind het wel lekker als ‘ie een beetje naar vodka gaat smaken. Mjam!

Wel tof om te vermelden: de Bloody Mary ketchup is een idee van de Cityguys <3.

Eet smakelijk!

Ik vond het echt een vet lekkere burger. Wel vond ik dat je de parmezaan niet heel duidelijk proeft in de burger, dus volgens mij kun je die net zo goed achterwege laten of er echt nog veel meer doorheen doen.

Verder was ‘ie wat mij betreft perfecto! Heerlijk gegeten.

Wat is jouw ultieme burger? Laat het hieronder achter! Ik kreeg op social media ook wat sugegsties voor een garnalen-burger, maar HOE maak je zoiets?! Waarmee kneed je dat tot burger?? Help!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *