Mexicaanse wraps met kip, garnalen, paprika, mais en Cheddar

Goedemiddag jij! Toen ik nog studeerde (inmiddels 6 jaar geleden, help) toverde ik regelmatig Mexicaanse wraps op tafel. Maar het is 6 jaar later en ik moet zeggen dat ik echt nog maar weinig Mexicaanse wraps eet. En dat terwijl ze eigenlijk zo lekker zijn.

Deze week maakte ik een recept voor Mexicaanse wraps klaar, waarbij ik gebruik maakte van een kruidenmelange uit een potje en dat vond ik handig want vaak als ik voor één persoon kook, heb ik net een beetje over uit zo’n zakje van Santa Maria of AH eigen merk ofzo en nu had ik gewoon een potje dat ik weer dicht kon draaien. Nice!

Verder gebruikte ik in dit recept o.a. paprika, omdat ik dat echt heel erg vind horen bij de Mexicaanse keuken. Ennnn ik had zin in veel body, dus ik ging én voor kip én voor garnalen. Jaja! Feestje dit. Klaar voor? Let’s Mexicoooo!

Nodig voor één persoon: 2 wraps – 1 kippendij – 1 bakje grote garnalen – 1 eetlepel Mexicaanse tacokruiden – 2 eetlepels mais uit blik – 1 rode paprika – een blokje cheddar waar je kaas af kunt raspen – 2 eetlepels crème fraîche – een handje gemende salade

Snijd de kipdij in stukjes en bak in een pannetje met olie. Snijd ook de paprika in stukken en voeg toe aan de pan met kip, samen met de mais en een eetlepel Mexicaanse kruiden. Voeg er eventueel een beetje vocht aan toe. En wat extra zout is ook wel gewenst, tenzij dat al in je kruidenmix zit.

Laat alles lekker met elkaar bakken in de pan. Een minuut of 5? Smeer in de tussentijd de wraps in met crème fraîche en leg ze in een ovenschaal. Doe in iedere wrap een beetje sla. Leg daarop de kip met kruiden en paprika en mais. Vouw de wraps dicht en strooi er wat cheddar overheen. Bak de wraps eventjes af in een hele hete oven, totdat de kaas gesmolten is en zelfs een beetje knapperig wordt. Dat is vét lekker bij cheddar en gebeurde bij mij al na een minuut of 5.

En dan is je maaltje klaar. Eet smakelijk!

seeting
Mijn charmante fotosetting, haha

Ik vond het echt heel erg lekker. Heel classic en heel erg studenten-sentiment, maar daarom niet minder lekker. Ook beviel die kruidenmix uit pot me uitstekend. Helemaal chill dit.

Het énige wat niet zo chill was, was de buikpijn de volgende dag. Shit, mijn pds en ik kunnen éeeeeecht niet tegen paprika’s. #Sad.

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Mexicaanse wraps met kip, garnalen, paprika, mais en Cheddar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *