Couscoussalade met pompoen, spinazie, mozzarella, avocado, kip, tomaat & pompoenpitten

Ola amigos! Het is WEEEKEEEEEEND! Jeej! De weken vliegen af en toe echt voorbij, niet te doen joh! Maar wiehoe, ik heb echt zin in dit weekend. En de aftrap was geweldig, want ik at heel lekker vanavond. Heb je al gezien dat er weer pompoenstukjes in de supermarkt liggen? Awesome!

Nodig voor één persoon: 200gr pompoenstukjes – 1 hand spinazie – 1 tomaat – 1/2 avocado – 100gr kipfilet – 1 bol mozzarella – eetlepel pompoenpitten – 50gr couscous – peper& zout

Kook de pompoenstukjes in kokend water zo’n 10-15 minuten. Op de verpakking staat 15-20 minuten, maar na 15 minuten was het bij mij al een doorgekookte toestand… Snij de tomaat in schijfjes en bak deze in een beetje olijfolie in de pan. Dat vond ik wel eens leuk voor de verandering! Meng de couscous met een zelfde hoeveelheid kokend (oh mijn god, ik typte kokent) water en laat wellen. Snij de spinazie en avocado fijn en roer door de couscous. Voeg ook de tomaten hier aan toe. Giet de pompoenstukjes af en bak nog even in een pannetje met olijfolie. Bij mij waren het nu lang geen stukjes meer maar eerder een soort puree, maar dat was op zich prima. Roer de pompoen door de couscous. Snij ondertussen kip in dunne reepjes en bak in olijfolie. Doe de couscous op je bord, serveer zo de kipreepjes erop, dan wat mozzarella in stukken gesneden en top af met pompoenpitten en peper&zout. Klaar!

Ik vond het heel lekker 😀 Het zag er niet per se onwijs smakelijk uit omdat ‘t bij mij best wel een nat prutje was geworden, maar de smaken waren goed. En ik zit propvollll met heel veel groentes, dus dat is goed :D. Geslaagd avondmaal dus!

En jeeeej, pompoenseizoen is begonnen! Weet je nou niet wat je in godsnaam met een pompoen kan doen (kan ik begrijpen), kijk dan eens hierrrr.


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

10 reacties op “Couscoussalade met pompoen, spinazie, mozzarella, avocado, kip, tomaat & pompoenpitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *