Couscous met zoete aardappel, dadel en mango

Goedemorgen zonneschijn! Het is vet mooi weer en dat vraagt om… avondeten in het park/op het strand/op een andere zonnige plek. Ik ben gisteravond naar het strand gereden met een couscoussalade om daar lekker bij zonsondergang te dineren. Heerlijk! Ik maakte een couscous met allemaal restjes die ik nog in huis had, maar het werd super lekker.

Couscous is écht de ideale maaltijd om je restjes mee op te maken. Ik raad dan ook iedereen aan om altijd een pak couscous in huis te hebben.

Oké; wie o wie heeft er zin in een zonnig maaltje? Letssssss couscous!

Nodig voor 2 personen:
-1/2 courgette
– 1 aubergine
– 3 zoete aardappelen
– 5 dadels
– 1 tomaat
– 1 eetrijpe avocado
– 1 mango
– couscous
– 1 eetlepel ras el hanout
– peper en zout
– fetakaas

Bereiding
Snijd alle groentes in blokjes. De zoete aardappelen hoef je niet te schillen.

Meng de zoete aardappel met een beetje olie en bak in de Airfryer of oven gaar. In de Airfryer duurt dit zo’n 15 minuten op 180C, in de oven duurt het langer.

Bak de aubergine en courgette in een pan met veel olie op middelhoog vuur rondom lekker bruin en sappig.

Meng in een kom alles met elkaar; de stukjes aubergine, zoete aardappel, dadels (in stukjes), tomaat, avocado, mango en feta. Kook de couscous in 2 minuten gaar en doe dit er ook bij. Breng het op smaak met lekker veel peper, zout en ras el hanout. Klaar!

couscous

Ik vond het echt een geslaagd maaltje van restjes. Niet m’n allerlekkerste couscous qua uitgebalanceerde smaken, want je hebt echt wel wat zout nodig om dat zoete van zowel de mango als de dadels én de zoete aardappel een lekkere tegenhanger te geven, maar als je genoeg feta toevoegt, is het weer meer in balans denk ik. Anyway; een prima maaltijd voor een maandagavond op het strand. Bovendien is m’n koelkast nu leeg en klaar voor een nieuwe week :D.

Ben je op zoek naar meer zomerse recepten? Lees deze blogpost!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

couscous

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *