Carbonara met broccoli

Goedemiddag goed volk! Ik heb vandaag een variatie op pasta Carbonara voor je. Ik eet dit namelijk SUPER vaak en het wordt een beetje saai om daar dan steeds over te schrijven, maar vandaag heb ik een kleine variatietip.

Ik ben echt gek op Carbonara, maar vind het wel jammer dat als ik dat eet, ik echt 0% groentes binnen krijg. Nou, daar komt vanaf vandaag verandering in, door er broccoli aan toe te voegen. Heb ik namelijk gedaan en beviel uitstekend. Let’s pasta?

Nodig voor twee personen: 300gr verse pasta* – 8 ei dooiers – scheutje slagroom – 250gr spekjes – 1 broccoli – 40gr parmezaanse kaas

*ik maak pasta in mijn pastamachine. Hiervoor gebruik ik ongeveer 300gr bloem (gewoon tarwebloem uit de supermarkt) en 2 eieren en een klein beetje water zodat je in totaal 140-150ml vocht hebt.

Snijd de roosjes van de broccoli en kook in 8 minuten gaar. Bak ondertussen de spekjes in een wokpan zonder olie of boter. Maak ondertussen ook een mengsel van 8 eidooiers met een scheut slagroom. Kluts dit lekker door elkaar en voeg dan de parmezaanse kaas toe. Zet de pan met spekjes uit.

Kook de pasta in 2 minuten gaar. Dit gaat echt super snel. Proef ff wanneer het al dente is en dan is ’t klaar. Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht. Schep de pasta door de pan met spekjes en schep ook de broccoli hier doorheen. Schenk er dan de saus van eidooiers en slagroom overheen en roer het lekker door elkaar, totdat het mooi een geheel is. Eventueel kun je de boel wat verdunnen of sappiger maken met wat kookvocht, maar dit hoeft niet.

Serveer met een beetje peper. Klaar! De portie is enorm, maar dat is wat mij betreft alleen maar awesome :D.

sarbonara

SUPER lekker. Ik vind dit echt een hele geslaagde variatie op pasta Carbonara. Je krijgt niet veel groentes binnen, maar toch wel ff een beetje. Bovendien past de smaak van broccoli gewoon echt vrij goed in deze maaltijd, dus ik was er wel tevreden over. Nice!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “Carbonara met broccoli

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *