Hotspot: Ron Gastrobar Downtown in Amsterdam Centrum (Rokin)

Hey you! Vorige week donderdag hadden Jan en ik weer eens date night en streken we neer bij Ron Gastrobar Downtown in Amsterdam Centrum. Ik vind het zelf altijd helemaal ingewikkeld met de hoeveelheid en de verscheidenheid aan Ron Gastrobars in Amsterdam, maar we waren bij z’n nieuwste restaurant op Rokin en voor mij was het tevens de eerste keer dat ik bij een Ron Gastrobar ging eten.

Hij heeft dus nog meer restaurants, maar deze review gaat over die ene op Rokin.

Bij binnenkomst vond ik de vibe meteen geweldig; je stapt een steegje in in het centrum van Amsterdam en komt daarna in een ruimte met twee liften naar boven. Deze plek deed me ZO erg denken aan de ingang van rooftopbar Above Eleven in Bangkok en daarom had ik er meteen helemaal zin in.

IMG_0944

Eenmaal boven is de sfeer ook echt top: dit restaurant ziet er zó cool uit. Het is een soort jungle met een hele grote open keuken/bar in het midden en een prachtig plafond van ramen met uitzicht over Amsterdam. MEGA cool. Alleen als de zon er op schijnt, is het er ook bloedheet. Ik had het in ieder geval vanaf minuut 1 stikheet en heb halverwege de avond ijsklontjes besteld om mezelf af te koelen HAHA.

Maar goed; ik ben hier vooral om je te vertellen over het eten…

Ik had alleen maar goede verhalen gehoord en m’n verwachtingen waren dan ook behoorlijk hoog. Hier werd compleet aan voldaan, maar ik heb wel een paar kritiekpuntjes.

Overall hebben we echt heel erg lekker gegeten. We bestelden:
– tonijn tartaar
– beef tartaar
– oesters
– taco met kip
– gefrituurde wonton
– saté van buikspek
– nasi goreng

En dit was qua hoeveelheid precies genoeg voor ons tweeën.

IMG_0946

Ik vond de tonijn tartaar, die in een hoorntje geserveerd wordt met allerlei fantastische dingen erop, heel erg lekker. Echt fantastisch van smaak, maar ook wel echt héél erg smaken naar mayo en zout. Allebei lekkere ingrediënten, maar ik vond het een beetje overheersen. Daardoor heel lekker, maar ook wel echt afbreuk aan de originele smaak (tonijn).

Voor de beef tartaar gold hetzelfde; hij werd geserveerd in een ei-vormige knapperige korst en was ontzettend lekker. Maar ook deze vond ik behoorlijk zout en dat was toch jammer. Kan aan mij liggen, maar dit is nou eenmaal hoe ik ‘t ervoer.

De oesters vond ik… GEWELDIG. Smaaksensatie ten top! Bovendien waren het écht goede, vlezige oesters; zo heb ik ze nog niet vaak gehad. Dikke aanrader!

De taco met pittige Balinese kip en kokosmayo smaakte wederom zout en mayo-achtig, maar ook weer heel lekker, haha. Zelf de krokante kippenhuid, waar ik normaal niet zo’n fan van ben, vond ik lekker.

IMG_0950

De wonton met pittige gembersaus was heel erg lekker. Wel écht pittig (shit, nu krijg ik het nog warmer), maar echt lekker.

IMG_0949

Daarna kregen we de saté van buikspek en de Nasi Goreng. De saté was echt het allerbeste wat we hier hebben gegeten. Super zacht gegaard en met een heerlijke knapperige buitenkant van de grill waarop ze zijn bereid. Echt fan-tas-tisch. Erbij kregen we hele lekkere plakrijst en veel kroepoek. Lekker!

IMG_0951

En daarbij bestelden we ook nog nasi goreng en dat was gewoon lekker. Ik vind dit nooit zo speciaal, maar Jan is er gek op en die heb ik er enthousiast van zien smullen. Mjam!

Het enige wat ik miste (op de kaart, of als bijgerechtje op je bord), waren groentes. Er had echt prima iets met komkommer gedaan kunnen worden als bijgerecht. Überhaupt zou ik het als vegetariër afraden om naar dit restaurant te gaan; er was echt heel erg weinig keuze zonder vlees of vis. Jammer!

Ook een minpuntje vond ik de prijs. Ja, je weet dat je naar een restaurant van een chef gaat en alles klopt; goede ingrediënten, originele gerechten, mooi opgemaakt, toffe smaken, not your ordinairy dinner, maar daar betaal je ook voor. Wij waren voor dit diner in totaal €100 kwijt (we dronken allebei 2 biertjes) en dat vind ik behoorlijk aan de prijs, als je kijkt naar de hoeveelheid die we hebben gegeten. Maar: het was wel erg lekker, dus we hebben geen spijt.

Zou ik hier nog eens naartoe gaan? Hmm… Ik weet het niet. Ik vond het wel heel vet en zou het ook aan anderen wel aanraden, maar ik denk niet dat ik er zelf nog per se nog eens naartoe hoef. Ja, misschien in de winter, om lekker op te warmen :P.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *